Mini blåbær-quinoa pandekager til de mindste (+6 mdr.)

Krydrede mini grødboller til de mindste (+6 mdr.)

Brug resterne fra en portion havregrød til at bage de skønneste grødboller i mini version – dejligt krydrede med nellike, kardemomme og kanel. De er usaltede men sødet en smule med lidt revet æble.

De er perfekte som morgenmad til familiens yngste eller som mellemmåltid. For ekstra energitæthed kan de skæres over og smøres med smør. Sådan er jeg også selv kommet til at spise et par stykker af dem (for de er virkelig lækre og dufter som en drøm!).

Bollerne er bagt med en smule hvedemel, som dog fint kan udskiftes med boghvedemel eller hirsemel for en glutenfri version.

De kan serveres fra 6 mdr. Når de er friskbagte er skorpen lidt mere fast, men lad dem køle af under viskestykke og opbevar dem derefter i en lukket frysepose. Allerede efter et par timer er de helt bløde.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på krydrede mini grødboller til de mindste (ca. 20 stk.)

Fra alder: 6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

3 dl havregrød (afkølet)

½ æble (skrællet, befriet for kernehus) – revet fint

1 æg

1/3 tsk stødt kanel (kan udelades)

1/3 tsk stødt nellike

1/3 tsk stødt kardemomme

3 spsk rugmel

3 spsk hvedemel

 

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en lille røreskål og rør det sammen til det har en ensartet og fast konsistens.

Afhængig af konsistensen på din havregrød du startede ud med kan det være nødvendigt at tilsætte en spsk mel eller to mere. Dejens konsistens skal være som fast frikadellefars.

Form små boller med en teske og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-16 minutter til bollerne er faste.

Straks pladen tages ud af ovnen dækkes bollerne med et rent viskestykke så dampen fra dem indkapsles og skorpen bliver blød.

Kan fryses.

23 kommentarer

  • Sofie

    Jeg har netop sat den i ovnen, men jeg glemte æblet🤦‍♀️ Jeg håber, de bliver gode alligevel…. Er spændt på det🤞

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Espersen Einsbor

    Jeg kan SLET ikke få “dejen” til at samle sig. Nu har jeg bagt dem 2 gange, og kommet ekstra mel i hver gang. Men dejen bliver ved med at være tynd og bollerne MEGET flade

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Charlotte
      ØV! Det er bestemt ikke meningen! Det er én af de opskrifter jeg selv bruger allermest og de bages her hjemme næsten hver uge. Så opskriftens mål mv. er god nok. Kan det tænkes at du bruger havregrød der ikke er kold…?
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Larsen

    Kan man lave dem med andet end rugmel? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anja 🙂
      Ja alt slags fuldkornsmel/grovere mel er en fin erstatning for rugmel.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Masilie Hassel

    Kan man bruge noget andet istedet for revet æble?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Jeg har lavet dem med revet pære og små blommetern også med succes 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Min søn på 4 er meget glad for dem til eftermiddagsmad. Så tak for en lækker og nem opskrift

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Tusind tak for din kommentar og feedback på opskriften. Hvor gør det mig glad at høre 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Kan hvedemelet udskiftes med evt majsmel eller boghvedemel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Boghvedemel eller hirsemel/havremel vil fint kunne erstatte hvedemel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    Kan man eventuelt bruge anden gruppe end havregrød? Jeg tænker for at variere dem. Måske noget hirse eller majs fx.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Susanne
      Jeg har endnu kun prøvet dem med havregrød. Tænker godt en tyk hirsegrød også kan bruges. Med majsgrød vil man jo ende over i noget polenta-lignende. Det ved jeg ikke om er godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Kristensen

    Hej! Kan rugmel mon erstattes af grahamsmel eller andet? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det kan det – jeg har bagt dem med både grahamsmel og speltmel i stedet for rugmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan man undlade æg og evt tilsætte bagepulver? Min datter kan ikke tåle æg nemlig 😩

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Camilla
      Øv at hun ikke kan tåle æg. Ægget er også bindemiddel i dem, så jeg ville tilsætte ½ tsk bagepulver (for hæveevne) og en blanding af 2 spsk vand og 2 tsk kartoffelmel som erstatning for ægget. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina

      Kunne man ikke evt bruge chiafrø som bindemiddel? ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Skal de opbevares på køl, eller er det bedst i en frysepose på køkkenbord/skab? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mia
      De kan med fordel opbevares på køl (op til en uge) og ellers pose ved stuetemperatur i 3 døgn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mia-luise Heide

      1000 tak for svar 🤗

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Er der ikke nogen form for hævemiddel i? Bliver de så ikke meget tætte🤔
    Mvh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sofie
      Ægget giver en smule hævning, men nej, det er nogle tætte små grød-klatter 🙂 Dog uden at de er kompakte eller tunge synes jeg.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini blåbær-quinoa pandekager til de mindste (+6 mdr.)