Krydrede mini grødboller til de mindste (+6 mdr.)

Brug resterne fra en portion havregrød til at bage de skønneste grødboller i mini version – dejligt krydrede med nellike, kardemomme og kanel. De er usaltede men sødet en smule med lidt revet æble.
De er perfekte som morgenmad til familiens yngste eller som mellemmåltid. For ekstra energitæthed kan de skæres over og smøres med smør. Sådan er jeg også selv kommet til at spise et par stykker af dem (for de er virkelig lækre og dufter som en drøm!).
Bollerne er bagt med en smule hvedemel, som dog fint kan udskiftes med boghvedemel eller hirsemel for en glutenfri version.
De kan serveres fra 6 mdr. Når de er friskbagte er skorpen lidt mere fast, men lad dem køle af under viskestykke og opbevar dem derefter i en lukket frysepose. Allerede efter et par timer er de helt bløde.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på krydrede mini grødboller til de mindste (ca. 20 stk.)
Fra alder: 6 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
3 dl havregrød (afkølet)
½ æble (skrællet, befriet for kernehus) – revet fint
1 æg
1/3 tsk stødt kanel (kan udelades)
1/3 tsk stødt nellike
1/3 tsk stødt kardemomme
3 spsk rugmel
3 spsk hvedemel
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en lille røreskål og rør det sammen til det har en ensartet og fast konsistens.
Afhængig af konsistensen på din havregrød du startede ud med kan det være nødvendigt at tilsætte en spsk mel eller to mere. Dejens konsistens skal være som fast frikadellefars.
Form små boller med en teske og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-16 minutter til bollerne er faste.
Straks pladen tages ud af ovnen dækkes bollerne med et rent viskestykke så dampen fra dem indkapsles og skorpen bliver blød.
Kan fryses.
Jeg har netop sat den i ovnen, men jeg glemte æblet🤦♀️ Jeg håber, de bliver gode alligevel…. Er spændt på det🤞