Sød kartoffel og kylling hapsere til de mindste (+ 6 mdr.)

De her er virkelig en af mine bedste opskrifter på snacks til baby! De kan sagtens udgøre et helt måltid til det lille barn (6-12 mdr.), men er også oplagte til madpakken i vuggestue/dagpleje, som del af en frokosttallerken eller bare nem at have med på farten.
De er bløde og lækre i konsistensen og nemme at tygge og håndtere i munden uden tænder. Og så smager de virkelig dejligt af kylling og sød kartoffel.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på hapsere m. sød kartoffel og kylling (12 stk.)
Anbefalet alder: fra 6 mdr.
Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser
400g sød kartoffel
1 spsk smør eller olie til stegning
175g hakket kylling
1 spsk smør til formene
1 hjørne af en boullionterning (grøntsags- eller hønseboullion)
2 æg
1 dl majsmel
1 dl hvedemel
Evt. en smule tørrede krydderurter som drys (jeg har her brugt tørret purløg)
Sådan gør du:
Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i rigeligt vand, hæld vandet fra og blend dem til en ensartet mos (jeg bruger en stavblender).
Kom smør i en gryde og steg kyllingen sammen med en smule bouillon indtil kyllingen er gennemstegt. Vend kyllingen med mosen og kom det i køleskab, så blandingen kan køle lidt ned.
Imens smøres 12 muffinforme (gerne en muffinpladeform i metal eller silikone) med smør.
Tag blandingen ud af køleskabet og slå to æg ud i den og rør rundt. Tilsæt mel og rør til en ensartet konsistens.
Fordel i de smurte forme, drys med lidt tørret krydderurter og bag ved 200 grader almindelig ovnvarme i 15-20 minutter til hapserne er faste.
Lad afkøle helt inden servering.
Kan fryses.
Ville man kunne erstatte sød kartoffel med noget andet? F.eks. gulerod og alm. kartoffel?