Den barsel der aldrig blev som jeg havde tænkt

Blondie m. hindbær og hvid chokolade

Den lyse udgave af den traditionelle brownie – en såkaldt “blondie”, hvor den mørke chokolade erstattes af en hvid variant. Denne version er med hindbær, som giver et lækkert syrligt modspil til den søde hvide chokolade.

Perfekt til en god kop the eller kaffe.

Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode traditionelle opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.

OBS: Blondien er bedst hvis den får lov at sætte sig minimum 8 timer i køleskab før udskæring og servering. Kan derfor med fordel laves dagen før den skal serveres.

Opskrift på blondie m. hindbær og hvid chokolade (i en lille bradepande 20 x 25 cm)

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

150g smør

200g hvid chokolade

3 æg

150g sukker

1 tsk vaniljepasta (eller 1 tsk vaniljesukker)

175g hvedemel

1 nip natron (spidsen af en tsk)

0,75 dl tykmælk (eller andet surmælksprodukt)

125g frosne hindbær

1 tsk flormelis

 

Sådan gør du:

Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde.

Hak chokoladen groft. Stil 50g af den hakkede chokoladevæk og kom 150g chokolade i en  røreskål.

Hæld den varme smør over de 150g chokolade og rør sammen til alt chokoladen er smeltet og konsistensen er jævn.

I en anden (og lidt større røreskål hvor hele dejen senere kan vendes sammen) piskes sukker, vanilje og æg lyst og luftigt. Rør nu det smeltede chokoladesmør i.

Bland mel og natron grundigt sammen og vend det i den luftige dej sammen med tykmælken.

Beklæd en lille bradepande med bagepapir og hæld dejen heri.

Vend de frosne hindbær med flormelis og drys dem over kagen sammen med den sidste hvide chokolade. Tryk bær og chokolade en smule ned i dejen nogle steder.

Bag ved 200 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter indtil kagen er gylden, fast i sideren men stadig lidt blød i midten.

Lad kagen afkøle helt og stå i køleskab i mindst 8 timer før den skæres og serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den barsel der aldrig blev som jeg havde tænkt