Blondie m. hindbær og hvid chokolade

Små citrontærter (lemon meringue pie)

Lækre små syrlige citrontærter med sprød mørdej, cremet syrligt fyld og blød sød marengs på toppen.

Den franske klassiker “tarte au citron” er en virkelig lækker kage til kaffebordet eller endda som dessert og serveret som små portionsstørrelser bliver det næsten ikke mere yndigt.

Dine gæsters ganer vil helt sikkert elske den!

Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode traditionelle opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.

Opskrift på små citrontærter (12 stk.)

Arbejdstid: 2 timer og 45 minutter

 

Ingredienser

TÆRTEBUNDE

160g hvedemel

3 spsk flormelis

½ vaniljestang, kornene heraf (kan dog udelades)

85g smør

1-3 spsk vand

CITRONFYLD

2 æg

3 æggeblommer

150g sukker

3 øko citroner, 2 spsk skal heraf samt saften fra citronerne

1½ spsk majsstivelse

2 spsk vand

50g smør, stuetempereret

MARENGS

2 (pasteuriseret) æggehvider

5 spsk flormelis

1 knivspids salt

 

SÅDAN GØR DU:

TÆRTEBUNDE

Bland mel, vaniljekorn og flormelis godt sammen og smuldr smørret ind i det. Saml dejen med en anelse vand til dejen er ensartet. Form til en kugle og sæt i køleskabet 30 minutter.

Tag dejen ud på et bord drysset med en smule flormelis.

Rul dejen ud og udstik små runde tærtedeje (jeg bruger et stort vinglas) og fordel dejen i en silikoneplade til muffins eller lign. Sørg for formen er smurt først.

Form dejen til tærter og skær dem øverst langs kanten, så de får en pæn form. Prik dem i bunden og stil dem i køleskab i formen i 30 minutter.

Bag herefter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft til de tager farve.

Befri fra formen og lad afkøle helt på en bagerist inden cremen laves. Du kan evt. lave hertil dagen før kagerne skal serveres. Opbevar blot mørdejstærterne i en lukket kagedåse.

CITRONFYLD

Riv 2 spsk skal af citronerne og pres dem herefter for saft. Kom saft, citronskal og sukker i en lille gryde og bring i kog under let omrøring. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og citronsaften hældes over i en lille skål.

Afvask gryden i koldt vand (så den køles ned) og kom æggene og æggeblommerne i gryden. Pisk dem sammen.

Opløs majsstivelsen i vand i en jævner (ryst det sammen) og tilsæt det til æggene sammen med den lune citronlage. Kog op under omrøring til fyldet tykner. Husk at røre på bunden af gryden, så massen ikke brænder på.

Lad den tykke creme køle 5 minutter og tilsæt da det tempererede smør i mindre stykker. Rør det hele sammen så det er jævnt, glat og ensartet.

Fordel citronfyldet i tærterne.

MARENGS

Pisk æggehviderne stive med flormelis og salt (tilsæt lidt af gangen). Når du har en tyk og hvid marengs der ikke slipper skålen, hvis den vendes på hovedet, er du klar til at færdiggøre kagerne.

Sprøjt marengsen på tærterne i små toppe med en sprøjtepose.

Brænd marengsen forsigtigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondie m. hindbær og hvid chokolade