Nøddekager m. moccacreme og brombær

Disse lækre små kager er indbegrebet af efterår, hvis du spørger mig. Farverne er inspireret af netop denne årstid og så er de bagt med nødder og toppet med brombær. Kagerne her er i tapasstørrelse, men man kan sagtens lave dem som større snitter med flere brombær på toppen. Opskriften kan derved både give 6 kager eller 12 små.
Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode traditionelle opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.
Opskrift på nøddekager m. moccacreme (6 små eller 12 store)
Arbejdstid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser
BUND
100g blandede nødder
2 æg
75g sukker
75g hvedemel
1 tsk bagepulver
MOCCACREME
2 dl piskefløde
½ spsk instant kaffe pulver
3 spsk cremefraiche 38%
1 spsk flormelis
PYNT
Friske brombær og evt. rød skovsyre
Sådan gør du:
BUNDE
Pisk æg og sukker lyst.
Blend 75% af nødderne fint i en blender. Hak de resterende nødder en smule groft.
Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det i den tynde æggesnaps.
Vend herefter nødderaspen og de hakkede nødder i og fordel dejen i en lille bradepande (20 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
Bag ved 185 grader almindelig ovnvarme til du har en bund der er fast og dej ikke hænger fast, hvis du prikker i den med en trætandstik.
Lad afkøle helt og skær ud i rektangulære stykker.
MOCCACREME
Lun 0,25 dl af piskefløden forsigtigt i mikroovn til det er tæt på kogepunktet. Kom instant kaffepulveret heri og rør sammen til alt pulveret er opløst. Bland i resten af fløden.
Pisk nu fløden til en meget blød og luftig skum der har konsistens som cremefraiche. Vend cremefraichen i og pisk nu det hele op til en mere fast skum imens du tilsætter flormelissen.
Kom i en sprøjtepose og pynt kagerne med moccacremen og brombær.
Ingen kommentarer endnu