Scones m. chokolade

Scones er bagværk der er i familie med både kage og brød – et sted midt i mellem. Den smager fantastisk til eftermiddagskaffen og både mætter en smule og tilfredsstiller den søde tand, hvis den som her bages med stykker af mørk chokolade.
Opskriften her har jeg bagt efter i 10 år og den giver virkelig de bedste scones.
Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode traditionelle opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.
Opskrift på scones (16 stk.)
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
500g hvedemel
1½ spsk bagepulver
1 tsk salt
130g smør
100g mørk chokolade, groft hakket
2 spsk sukker
3½ dl kærnemælk
Sådan gør du:
Kom mel, bagepulver og salt i en stor skål og bland det godt sammen. Tilsæt smør i terne og smuldr smørret ind i melblandingen imens du vender i det, til det hele ligner revet ost.
Tilsæt den hakkede mørke chokolade og sukker og bland det sammen.
Hæld kærnemælken ved og ælt nu det hele sammen og saml til en letklistret dej.
Tag dejen ud på et stort skærebræt (drys brættet med lidt mel) og tryk den til et fladt kvadrat (ca. 22 x 22 cm) som du skærer ud i 4 x 4, der skal blive til dine scones. Placer på bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ved 200 grader almindelig ovnvarme i 15-20 minutter til dine scones er faste og let gyldne i kanten.
Serveres bedst friskbagte eller lunet.
TIP! Hvis dine scones skal serveres dagen efter de er bagt kan du med fordel skylle dem kortvarigt under en kold vandhane, placere på bagepapir og give 3-4 minutter ved 180 grader varmluft.
Ingen kommentarer endnu