9 x frokosttallerkener (baby 9-15 mdr.)

Kærnemælksbrød

Her får du opskriften på et lækkert og velsmagende fransbrød med sprød skorpen og saftig krumme.

Brødet er hverken helt lyst eller meget groft, og på den måde falder det altid i alles smag her hjemme.

OBS! Bemærk at opskriften giver 2 brød. Det ene kan naturligvis nedfryses.

Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode tips og tricks til bagning, klassiske opskrifter og hverdagsinspiration – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny god opskrift her på min hjemmeside.

Opskrift på kærnemælksbrød (giver 2 stk.)

Arbejdstid: ca. 2 timer

 

Ingredienser

2 dl lunt vand

50g gær

5 spsk sukker

4 dl kærnemælk

½ dl rapsolie

1 tsk salt

100g grahamsmel

150g ølandshvedemel

550g manitobamel

+ sammenpisket æg til pensling og drys af bygflager/havregryn og hirseflager

 

Sådan gør du:

Udrør gæret med lunken vand, salt og sukker. Tilsæt kærnemælk og rapsolie og rør sammen.

Afvej melet og tilsæt det til dejen lidt af gangen imens du rører dejen sammen.

Når dejen er fast nok tages den ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem imens resten af melet tilsættes.

Ælt dejen til den er elastisk og smidig, form den til en kugle og lad den hæve under viskestykke i 30 minutter.

Del dejen i to og kom den i franskbrødsforme beklædt med bagepapir.

Overdæk med viskestykker og lad hæve et lunt sted i 30-45 minutter til dejen når kanten af formen.

Pensl med æg og drys gryn ovenpå inden du snitter ridser øverst i brødet.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter til brødet er gennembagt og lyder hult når du banker på dem. Husk at ovntider altid er vejledende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 x frokosttallerkener (baby 9-15 mdr.)