Kærnemælksbrød

Yoghurtboller

Hvis du pludselig står med en masse yoghurt der har nået sin sidste holdbarhedsdato, så er der her den perfekte opskrift på de lækreste hjemmebagte yoghurtboller – de smager SÅ godt og er bløde som en drøm. Og så er de super enkle at lave og kræver kun ganske få ingredienser.

Opskriften er nem at tilpasse til om du har 1/2 eller en hel liter yoghurt.

Jeg bruger typisk yoghurt natural eller tykmælk til opskriften, da det er det vi spiser hjemme hos os. Men du kan også komme en sødet yoghurt i med frugtsmag. Udelad da sukkeret i opskriften.

Find flere gode opskrifter og hverdagsinspiration ved at følge mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på yoghurtboller (20 stk.)

Arbejdstid: 2 timer

 

Ingredienser

1 dl lunt vand

25g gær

0,75 dl sukker

1 liter yoghurt

2 tsk groft salt

1,2 kg hvedemel

Til pensling: 1 æg

 

Sådan gør du:

Fyld et glas med 1 dl lunt vand (brug opblandet friskkogt vand) og udrør gæret helt heri. Hæld over i en stor dejskål og tilsæt yoghurten samt sukker og salt. Rør det hele godt sammen.

Tilsæt nu melet ad flere omgange og rør godt. Når dejen er fast nok tages den ud på er meldrysset bord og æltes grundigt igennem imens der fortsat tilsættes mel til dejen er nem at arbejde med og smidig.

Form dejen til en kugle og lad den hæve under viskestykke på bordet i 30 minutter.

Del herefter dejen i 4 lige store dele. Hver klump deles i 5 og trilles til boller og placeres på en bageplade. Lav 4 rækker med 5 boller i hver række.

Dæk bagepladen med viskestykke og lad nu bollerne efterhæve i 45 minutter – meget gerne et lidt lunt sted. Feks på et gulv med gulvvarme eller ved en radiator.

Inden bollerne sættes i ovnen pensles de forsigtigt med rigeligt sammenpisket æg.

Bages ved 210 grader varmluft i ca. 15-18 minutter til bollerne har taget farve og lyder hule hvis man banker på dem.

Straks bollerne er færdigbagte dækkes de med et rent viskestykke så dampen holdes inde ved dem og de bliver dejligt bløde.

TIP! Bollerne er fryseegnet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælksbrød