Morgenmads-hapsere til de mindste (+6 mdr.)

Broccoli og kartoffel hapsere med ost til de mindste (+ 6 mdr.)

Lækre bløde hapsere med kartoffel, broccoli og ost. Perfekte i madpakken til dagpleje/vuggestue, som en del af frokosttallerken eller som supplement til aftensmaden for det lille barn der kører “BLW”.

De er skærefaste i konsistensen så de både kan halveres, skæres i stave eller i små bidder uden at smuldre. Bløde at tygge og sidde med for barnet, og kan spises fra 6 mdr. (udelad evt. osten). Vær dog OBS på at konsistensen ikke er helt “fin” blendet, men indeholder stykker af kartoffel og broccoli, som gør dem lidt grovere, men stadig nemme at håndtere uden tænder.

Glutenfri, men indeholder lidt laktose og mælk fra osten.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på hapsere med broccoli, kartoffel og ost (ca. 10-12 stk. i muffinforme)

Anbefalet alder: fra 6 mdr.

Arbejdstid: 45 minutter

 

Ingredienser

5 mellem kartofler, kogte (2 skæres i tern, 3 moses til kartoffelmos med en klat smør)

2 dl små broccolibuketter, skyllet

1 ært grøntsags bouillion

1/3 dl kogevand fra broccoliene

2 æg

1 dl majsmel

½ dl ost i tern (f.eks. blød mozzarella ost)

+ lidt olie til at smøre muffinforme med

 

Sådan gør du:

De kogte kartofler gøres klar; 3 stk moses til kartoffelmos med en klat smør og de 2 resterende skæres i små bitte tern.

Forbered broccolien og kom det i en gryde med lidt vand. Kog broccolien 2-3 minutter og hæld vandet fra – hold dog en smule vand (1/3 dl) tilbage i en kop. I koppen blander du et lille stykke af en terning grøntsagsbouillion. Brug et stykke på størrelse med en ært, og opløs i det varme vand.

Bland kartoffelmos, bouillionvand, broccoli, kartoffeltern, æg, majsmel og ost sammen. Fordel i muffinsforme (meget gerne en plade af silikone) smurt med solsikke- eller rapsolie.

Bag ved 200 grader almindelig ovnvarme i 18-22 minutter til de er faste.

Tag ud og lad afkøle i formen.

TIP! Hapserne kan fryses.

15 kommentarer

  • Maria

    Hej! De ser så lækre ud! Min datter kan ikke tåle mælk. Har du nogen forslag til hvordan de kan laves uden? Jeg har ikke lyst til at give hende vegansk ost, da det ikke er sundt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina meyer

    Kan man ikke blende grønsagerne, så de ikke er så grove ?😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Karina
      De vil i så fald få en noget mere flydende konsistens da væsken i kartofler og broccoli så frigives på en anden måde. Jeg har ikke prøvet det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Tak for opskriften. De er jo vildt gode og nemme at lave. Vores søn på 9 mdr. elsker dem. Må hellere prøve nogle flere af dine opskrifter 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Tusind tak for din feedback på denne opskrift Dorte. Jeg er så glad for at den også er godkendt hos jer 🙂 Netop denne opskrift har også været favoritter hos mine i den alder. Så den må kunne noget 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Der står 1 ært grøntsags bouillon. Hvad betyder det? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Mængde på størrelse med en ært 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fanny

    Hej🤩

    Når du fryser dem hvordan gør du så når de skal “tø op” på bedste vis?
    Kan man bare smække den direkte i microovnen eller hvad er den bedste måde?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Fanny 🙂
      Jeg tøer dem ofte op i mikroovnen. Ellers kan du lade dem tø i køleskab og give dem 10-15 sek i mikroovnen ved høj effekt – så er de som nybagte.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Kan man bruge noget andet en majsmel?
    FxMajsstivelse eller alm. mel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Brug blot almindeligt hvedemel i stedet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Hej☺️ Hvad er “1 ært”? Måske er dumt spørgsmål, men har ikke hørt det udtryk før?🤷🏻‍♀️😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mille
      Det er bare udtryk for at bruge en mængde svarende til en ært i størrelse 😀
      Det er ca. 1/6 af en almindelig boullionterning vil jeg sige 🙂
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hej, kan osten undlades uden erstatning af andet ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Marie,
      Jeg beklager mit lidt sene svar til dig.
      Osten kan sagtens udelades og opskriften bevares som den er 🙂
      KH
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmads-hapsere til de mindste (+6 mdr.)