20 sjove nisseløjer dit barn vil elske

Pølsehornsstave til de mindste (+6 mdr.)

Her får du opskriften på de lækreste pølsehornsstave til små børn, der lige er begyndt på ‘rigtig’ mad. De er nemme at gumle af og bløde/svampede i konsistensen – helt perfekte til en tandløs mund. De små pølser i kvarte gør dem sikre for de aller mindste at spise, og så er de ikke “seje” som almindelige pølsebrød, men brækker let af og bliver bløde i munden.

Kan naturligvis bages med pølser af både kylling og svinekød.

Pølsehornsstavene er oplagte til madpakken.

Kan laves glutenfri ved at vælge et glutenfrit alternativ til hvedemel.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på pølsehornsstave til de mindste (ca. 25 stk.)

Anbefalet alder: +6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

3 store æg (størrelse M/L – alternativt 4 små)

1 dl raps- eller solsikkeolie

½ dl vand

4 dl hvedemel

1/3 tsk bagepulver

8 cocktailpølser, halveret på langs og herefter skåret i skiver (eller halveret endnu engang inden de skæres, så du har kvarte pølser – vurder hvad du synes passer dit barn bedst)

 

Sådan gør du:

Bland æg, olie og vand grundigt sammen i en skål.

Afmål melet og bland bagepulveret deri. Kom melblandingen og cocktailpølserne i skålen og rør det hele til en ensartet dej.

Beklæd en lille ovnfast bradepande (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter.

Lad afkøle og udskær herefter i stave.

Stavene er fryseegnet.

12 kommentarer

  • Lærke

    Hej Theresa.
    Så har vi lige prøvet denne opskrift med stor succes! Tilføjede lidt oregano og parmesanost på toppen.
    Vi har også prøvet flere af dine små muffins opskrifter og min søn er vild med det. Så, tak fra en mor der ikke selv har Så meget fantasi når det kommer til babymad 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hvor er det bare dejligt at høre I kan lide dem og at I er tilfredse med flere af opskrifterne! 🙂 Hvor lyder det lækkert med oregano og parmesanost. Det må jeg da også prøve!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte munch sørensen

    Det ser simpelthen så skønt ud,det du har lavet her. Jeg har dog lige prøvet af bage dem, og min dej blev mega tyk-klistret og jeg fik ikke alt melet i(da jeg så tænkte det blev for tykt til jeg kunne smøre det ud I formen). Dejen var meget tyk og jeg måtte trække den ud i formen. Har du nogle bud påHvad jeg mom har gjort galt. Da jeg bagte dem blev dejen ret klæg også selvom.de fik længere tid end det skulle. Håber du kan opklare mit lille problem,så jeg kan prøve igen. Mvh lotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lotte
      Øv øv øv .. det er svært for mig at sige hvad der er gået galt – har du været OBS på størrelsen på æggene?
      Mængderne i opskriften passer og dejen ER tyk og klistret. Den kan ikke selv flyde ud og på plads i formen, men skal fordeles.
      Jeg vil råde til at bage i en tynd form og ikke porcelænsfade eller lign.
      Alt melet skal også i.
      Jeg kan desværre ikke sige hvad der er gået galt – har du set videoen på min instagram hvor jeg bager dem? Den ligger i højdepunkter på min profil.
      KH.
      Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej, jeg er i tvivl – et sted står der pølser i kvarte og et andet sted ‘skær på langs og i skiver’ – hvilket i mit hoved bliver til halve skiver… 🙃 Mit spørgsmål er vist – hvor små stykkerne være? Vh

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne
      Ja det kan jeg godt se at der har jeg lige været lidt hurtig 🙂 skæres 2 gange på langs! Det får jeg lige rettet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tamar

      Der står stadig “halveret på langs og skåret i skiver” 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det skulle gerne være opdateret nu 🙂
      Men jeg kan se at jeg faktisk har lavet dem i både halve og kvarte til Adam (se billederne) – det er jeg åbenbart ikke så konsekvent med 🙂 Vil sige det vigtigste er, at det ikke bare er pølser i skiver, da de jo så danner en rund “prop”. Pølseskiver i halve eller kvarte er begge fint.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Hej
    Tak for nogle skønne opskrifter – jeg er kommet godt igang og min datter spiser med velbehag
    Dog synes jeg pølsehorns-stavene “smuldrer” og virker lidt tørre – har ellers brugt str M/L æg

    Glæder mig til at komme igang med flere af dine opskrifter 😊

    Hilsen Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Trine
      Jeg er ked af at den opskrift har drillet dig.
      Måske de har fået lidt for længe eller der er gået noget galt ift. afmåling….?
      Jeg er glad for at du ellers er vild med mine opskrifter.
      KH.
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Tak fordi du deler!
    Jeg har dog lidt udfordringer med opskriften 😅 min dej ligner på ingen måde din og mistænker mængden af mel. Putter du ALTID 4 dl mel i? Og skal dejen være “våd”, for min bliver meget fast.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ida,
      Øv at opskriften giver dig problemer. Ja, jeg har altid 4 dl mel i og min dej er også relativt fast. Den skal fordeles i formen og kan ikke bare hældes i og flyde ud selv. Måske størrelsen på æg spiller ind….? Jeg bruger æg str M/L. Håber du kan få opskriften til at virke.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20 sjove nisseløjer dit barn vil elske