Pølsehornsstave til de mindste (+6 mdr.)

Her får du opskriften på de lækreste pølsehornsstave til små børn, der lige er begyndt på ‘rigtig’ mad. De er nemme at gumle af og bløde/svampede i konsistensen – helt perfekte til en tandløs mund. De små pølser i kvarte gør dem sikre for de aller mindste at spise, og så er de ikke “seje” som almindelige pølsebrød, men brækker let af og bliver bløde i munden.
Kan naturligvis bages med pølser af både kylling og svinekød.
Pølsehornsstavene er oplagte til madpakken.
Kan laves glutenfri ved at vælge et glutenfrit alternativ til hvedemel.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på pølsehornsstave til de mindste (ca. 25 stk.)
Anbefalet alder: +6 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
3 store æg (størrelse M/L – alternativt 4 små)
1 dl raps- eller solsikkeolie
½ dl vand
4 dl hvedemel
1/3 tsk bagepulver
8 cocktailpølser, halveret på langs og herefter skåret i skiver (eller halveret endnu engang inden de skæres, så du har kvarte pølser – vurder hvad du synes passer dit barn bedst)
Sådan gør du:
Bland æg, olie og vand grundigt sammen i en skål.
Afmål melet og bland bagepulveret deri. Kom melblandingen og cocktailpølserne i skålen og rør det hele til en ensartet dej.
Beklæd en lille ovnfast bradepande (ca. 20 x 20 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter.
Lad afkøle og udskær herefter i stave.
Stavene er fryseegnet.
Skal man fjerne skindet fra pølserne hvis de laves til en baby på 6 måneder?