Rosmarinkartofler

Lammeragout m. rosmarinkartofler og tzaziki

REKLAME – Denne opskrift er udarbejdet i et betalt samarbejde med Green Seed Group for walisisk lammekød

Her får du opskriften på den skønneste lammegryde fuld af smag!

I opskriften har jeg brugt walisisk lammekød (welsh lamb), som er kød af en helt særlig god kvalitet. Dyrevelfærden er i top på farmene i Wales, hvor lammene går ude frit stort set hele året og kun lever af græs. Det giver et meget kødfuldt lam uden ret meget fedt. Dyrene lever på den måde en stressfri tilværelse, hvor mor og børn i øvrigt heller ikke adskilles ved fødslen, men går sammen. Derfor er det her også et samarbejde som jeg er rigtig stolt af at kunne promovere.

Kødet smager fantastisk – det er saftigt og rigtigt nemt at gøre lækkert og mørt. Her har jeg brugt det i en lammeragout akkompagneret af gulerødder og en sjat hvidvin og fløde. Find min opskrift herunder.

Det walisiske lammekød forhandles hos udvalgte Meny butikker.

Opskrift på lammeragout (til 4 personer)

Arbejdstid: 1 time og 30 minutter (inkl. ovntid mv.)

 

Ingredienser

7-800g lammeculotte (2 mindre culottestege)

1 kvist frisk rosmarin, hakket fint (1 spsk)

1 stort fed hvidløg, presset

1 øko citron, saft og skal heraf

2 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

600g gulerødder

1 løg

1 dl hvidvin

1 dl piskefløde

1 spsk tomatpure

1 spsk smør

Friskkværnet peber

En håndfuld frisk persille (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Skær lammeculotten i grove tern af 3×3 cm, og kom stykkerne i en frysepose.

OBS! Sørg for at skære kødet på tværs af kødfibrene.

Rør en marinade af presset hvidløg, rosmarin, citronsaft, citronskal, olivenolie og salt. Kom marinaden ved kødet, luk posen til og lad kødet trække i køleskabet i 45 minutter.

Imens kødet trækker kan du skrælle gulerødderne og skære dem i stave af ca. 4 cm længde. Skær også løget i store grove stykker.

TIP! Hvis du vil forberede tilbehør til retten (se forslag nederst i opskriften) kan du også nu skylle kartofler, koge dem og dræne agurken til tzazikien.

Varm en gryde op så den er gloende og kom smør i. Brun lynhurtigt lammekødet – vend flittigt i det.

Kom nu lammekød, gulerødder, løg og hvidvin i et ovnfast fad. En Rømertopf uden låg er oplagt – det har jeg brugt her.

Sæt fadet ind i en kold ovn og tænd ovnen på 185 grader varmluft.

Efter 30 minutter blander du piskefløde og tomatpure og hælder ved retten og steger den færdig i ovnen yderligere 5 minutter.

Giv lammeragoutten lidt friskkværnet peber og evt. et drys frisk persille inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosmarinkartofler