Pølsehornsstave til de mindste (+6 mdr.)

Rosmarinkartofler

Disse rosmarinkartofler er det perfekte tilbehør til et godt stykke oksekød, lam eller vildt.

Og så er de ovenikøbet nemme at lave. Kartoflerne kan forberedes allerede om morgenen (hvis du f.eks. skal have gæster til aftensmad), så det eneste du skal gøre er at hælde dem i et fad og give dem 20 minutter i ovnen, så de er klar sammen med resten af middagen.

Du får min opskrift her.

Rosmarinkartofler (som tilbehør til hovedret til 4-6  personer)

Arbejdstid: 40 minutter (inkl. ovntid)

 

Ingredienser

800g små kartofler m. skræl (gå efter nogen der hedder “nemme kartofler” eller “babykartofler)

2 spsk olivenolie

2 tsk groft salt

2 spsk tørret rosmarin

 

Sådan gør du:

Skyl kartoflerne grundigt og afvask dem for evt. jord.

Kom kartoflerne i en gryde sammen med rigeligt vand. Bring dem i kog og lad dem koge 5 minutter.

Hæld vandet fra og lad dem køle af så de kun lige er lune.

Fyld kartoflerne i en frysepose og kom olivenolie, salt og rosmarin ved.

Bind knude på posen og bland det hele godt sammen.

Opbevar i køleskab indtil 20 minutter før de skal være færdige.

Kom kartoflerne i et fad og giv dem 20 minutter i ovnen ved 185 grader varmluft.

TIP! Kartoflerne kan sagtens være i ovnen samtidig med f.eks. en steg eller andet.

Serveres varme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehornsstave til de mindste (+6 mdr.)