Middelhavssalat

Denne middelhavsinspirerede salat m. oliven, frisk mozzarella og cherrytomater er det perfekte selskab til grillbordet eller alle middelhavsinspirerede retter. Går også særdeles godt sammen med velkrydrede oksestege eller lam.
Salaten indeholder bagte kartofler som med fordel kan forberedes dagen før salaten skal serveres. Opbevar dem blot i køleskab – så er de lige klar til at tage frem og hele salaten kan vendes sammen på 5-10 minutter.
Opskrift på middelhavssalat (til 4 personer)
Arbejdstid: 40 minutter (forberedelse af kartofler) + 10 minutter til anretning
Ingredienser
500g små kartofler (af en type der kan spises med skrællen)
2 spsk raps- eller solsikkeolie
1 tsk sød paprika
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
200g cherrytomater
1 rødløg
1 dl stenfri oliven (gerne nogle af god kvalitet)
1 kugle frisk mozzarella ost
1 håndfuld friske basilikumsblade
VINAIGRETTE
5 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
1½ tsk dijon sennep
1 spsk lys sirup
Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
TIP! Kartoflerne kan med fordel forberedes og bages dagen før salaten skal serveres. Opbevar i bøtte i køleskab.
Skyl kartoflerne grundigt, kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring vandet i kog og lad kartoflerne koge 3 minutter.
Hæld vandet fra og lad dem køle ned så de kun lige er lune.
Halver herefter alle kartoflerne og kom kartoflerne i en frysepose (en pose der er fødevarergodkendt) og hæld olivenolie, paprika, løgpulver og salt ved. Luk posen til og ryst kartoflerne godt rundt i krydderierne og olien.
Hæld kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til de ser grillede ud og er bløde når du prikker i dem med en kødnål eller gaffel.
Lad kartoflerne afkøle helt.
Rør vinaigretten sammen og smag den til med salt og peber.
Skyl tomaterne og halver dem, pil løget og skær det i strimler (fjern den hvide midte) og hæld vandet fra mozzarellaen.
I en stor skål blandes de afkølede kartofler, tomater, løg og oliven grundigt sammen. Riv mozzarellaen i mindre stykker og kom også den ved.
Fordel på et fad, dryp vinaigretten jævnt over og drys til sidst med friske basilikumsblade.
Ingen kommentarer endnu