Persillemayo

Æbleboller

Her får du opskriften på velsmagende bløde æbleboller drysset med perlesukker og hasselnøddeflager. Fantastiske på en gråvejrsfyldt efterårsdag.

Bollerne er nemme at bage, bløde i biddet (derfor børnevenlige) og smager dejligt sødligt af æble, men uden at være oversøde. Perfekte at spise med smør (og ost) på sammen med en kop krydret the eller kaffe.

For flere gode opskrifter og hverdagsinspiration følg mig på instagram (KLIK HER).

Opskrift på æbleboller (16 stk)

Arbejdstid: 1 time og 45 minutter

 

Ingredienser

1 dl koldt vand

1½ dl friskkogt vand

2 dl yoghurt natural/tykmælk eller lign.

½ dl smeltet smør

2 spsk sukker

25g gær

3 æbler (skrællet og befriet for kernehus), revet

1 tsk groft salt

900-1000g hvedemel

Pensling: 1 sammenpisket æg

Drys: perlesukker og hasselnøddeflager

 

Sådan gør du:

Kom først vandet i en stor røreskål og bland det sammen og tilsæt herefter det ønskede surmælksprodukt samt smeltet smør og sukker. Rør godt sammen og kom gær i. Udrør gæret grundigt.

Riv æblerne fint og kom dem i gærblandingen sammen med salt og ca. halvdelen af melet.

Rør sammen og tilsæt gradvist mere mel indtil dejen samler sig og bliver fast nok til at du kan tage den ud på et meldrysset bord. Tilføj mel imens du ælter til du har en dej der er glat og smidig.

Form dejen til en kugle, dæk med en overskåret frysepose og rent viskestykke og lad hæve i 30 minutter.

Del herefter dejen i 16 stykker som trilles til boller og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl med æg og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.

Lad efterhæve under viskestykke i 30 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter til bollerne er gyldne og lyder hule når du banker på bunden af dem.

Lad afkøle under viskestykke så bollerne bliver dejligt bløde.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Persillemayo