Appetizers m. laks og urtecreme

Her får du opskriften på den lækreste lille mini forret – en såkaldt appetizer – med urtecreme og laks.
Jeg har bygget appetizerne op i små butterdejsskåle (fra princip som forhandles hos føtex/bilka), men man kan sagtens lave dem ved at sprøjte urtecremen op på en flad butterdej eller en sprød og lækker kiks. Det smager også helt fantastisk.
Perfekte at servere til en velkomst drink, hvidvin eller et glas bobler inden en god middag.
Beregn 2-3 af disse appetizers pr. person. Det er passende som en let “appetitvækker”.
Opskrift på appetizer m. laks og urtecreme (12 stk. – passende til 4-6 pers.)
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
200g flødeost natural
1 tsk dijon sennep
1 spsk revet skal af øko citron
1 spsk finthakket purløg
2 spsk finthakket dild
Friskkværnet peber
Frisk dild til pynt
12 butterdejs krustader
125g koldrøget laks af god kvalitet
Sådan gør du:
Lun krustaderne og lad dem køle af imens du forbereder urtecremen.
Rør urtecremen af flødeost, dijon sennep, citronskal, purløg og dild. Smag den til med lidt friskkværnet peber.
Kom gerne urtecremen i en sprøjtepose (f.eks. med stjernetyl – det ser især pænest ud hvis den sprøjtes ud på en kiks fremfor i krustaderne) og fordel den ned i krustaderne.
Pynt med små skiver laks (jeg har rullet laksen for et mere elegant udtryk) og en frisk kvist dild.
Ingen kommentarer endnu