Bananasplit m. nougatmousse

Min version af klassikeren “bananasplit” med et lille twist i form af en nougatmousse med cognacsmag.
Med denne desset på bordet vil dine gæster med garanti synes at en renæssance til 80’er klassikeren er ganske i orden – for den smager simpelthen fantastisk!
Opskrift på bananasplit m. nougatmousse (til 4 personer)
Arbejdstid:
Forberedelse af mousse – 20 minutter og 4 timer i køleskab
Samling af selve desserten – 10 minutter
Ingredienser
1 blad husblas
100g nougat
1,25 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
1 spsk cognac
1 liter god vaniljeis
4 små bananer
Chokoladesovs (f.eks. DENNE fra Odense Marcipan)
Hakkede hasselnødder/hasselnøddeflager eller krokant til pynt
Evt. et jordbær eller som her frysetrørrede jordbær til pynt på hver dessert
Sådan gør du:
Forberedelse af nougatmousse
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
Varm mælken op til lige før kogepunktet, vrid husblassen for vand og kom den over i den lune mælk. Rør grundigt til husblassen er opløst. Tilsæt nougatten udskåret i mindre stykker og udrør den i mælken. Lad nougat-mælken køle ned til 34 grader.
Pisk halvdelen af fløden (1,25 dl) til en let og luftig flødeskum – den må endelig ikke blive for stiv – og kom først en spsk flødeskum over i den lune mælk og rør rundt.
Herefter vendes resten af flødekummen forsigtigt i nougatmassen lidt af gangen. Tilsæt cognac imens du vender det hele sammen.
Hæld nougatmoussen i forme eller små glas alt efter hvordan du foretrækker den skal serveres sammen med din bananasplit.
Jeg har brugt 4 små dessertringe fra Blomsterberg (Ø 5 cm), som jeg har beklædt med kageplast, så moussen kan frigøres helt.
Sæt i køleskab i 4 timer.
Samling af bananasplit
Tag vaniljeisen ud af fryseren, så den er til at arbejde med og gør imens 4 tallerkener klar.
Befri mousserne fra formen eller sæt dem blot på tallerkenen, hvis den serveres i glas.
Skære bananerne over i halve – vær forsigtig så de ikke knækker.
Pisk fløden let og kom den evt. i en sprøjtepose.
Anret banan, 2 kugler vaniljeis og lidt flødeskum på hver tallerken og overstrøg med chokoladesovs.
Drys med nødder over flødeskummet og bær ovenpå moussen.
Server straks.
Ingen kommentarer endnu