Blomkålsnuggets til de mindste (+6 mdr.)

Disse blomkålsnuggets vil jeg vove at påstå, at man kan få ethvert barn til at spise helt uden de opdager, at de er lavet på grøntsager. De smager VIRKELIG godt og jeg er selv helt vild med dem.
Adam på 12 mdr. kører dem ind og Isak på 5 år har heller ikke kommenteret på, at det er “falske” frikadeller/nuggets.
Her hjemme elsker vi dem alle og de er en god genvej til at få børnene til at spise nogle grøntsager. Jeg serverer dem ofte til Adam, hvis vi får noget kød, som han ikke så godt kan tygge. Så supplerer jeg hans aftensmad med dem her.
Og ellers er de jo oplagte til frokost eller i madpakken. De er nemme at gumle af, da konsistensen er blød og uden klumper.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på blomkålsnuggets (ca. 20 stk.)
Fra alder: +6 mdr.
Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser
500g blomkål
1 stort lyst løg
1/4 terning grøntsagsboullion
3 spsk kogende vand
2½ dl hvedemel
Smør til stegning – ca. 2 spsk
Sådan gør du:
Skyl blomkålen og snit den groft. Fjern skrællen fra løget og skær løget i grove tern. Kom løg og blomkål i en skål og blend grundigt med en stavblender. Det skal blive til en grynet mos. Løg og blomkål frigiver rigeligt væske til at det kan blendes sammen,
Bland bouillion med de 3 spsk kogende vand og kom det i mosen.
Rør melet i så du har en farslignende konsistens (se evt. billedet ovenfor).
Varm en slip-let-pande op ved middel varme og tilsæt rigeligt smør.
Form små kugler af farsen med en teske og kom dem på panden i den brusende smør. Tryk på dem med skeen så de bliver mere flade.
Blomkålsdellerne vendes når de er gyldne på den ene side. De skal have ca. 6-8 minutter på hver side.
Serveres når de er næsten afkølede.
Hej, har du prøvet med andre grøntsager end blomkål?