Bløde mango-kokosbarer (+6 mdr.)

De lækreste bløde snackbarer som har en mild tropisk smag af kokos, mango, banan og appelsin.
Energitætheden i dem er god, da der tilsættes olie og æg, så de også mætter godt.
Et perfekt mellemmåltid eller som indslag i madpakken.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på mango-kokosbarer (ca. 20-30 stk. afhængig af størrelse de skæres i)
Arbejdstid: 45 minutter
Fra alder: 6 mdr.
Ingredienser
150g mangotern (uden skræl) – jeg har brugt mangotern fra frost
1 dl appelsinsaft
½ dl solsikkeolie eller rapsolie
2 æg
100g banan (1 banan)
2 dl kokosmel (afmålt FØR det blendes)
2 dl hvedemel
1 tsk vaniljepulver
½ tsk bagepulver
1 nip natron (spidsen af en tsk)
Sådan gør du:
Kom mangotern og appelsinsaft i en lille gryde og giv det et opkog, så mangoen bliver lidt mør. Lad afkøle.
Blend kokos til en fin mel og bland den sammen med hvedemel, vanilje, bagepulver og natron i en skål for sig.
Mos bananen med en gaffel.
Kom mangotern og appelsinsaft i blenderen og tilsæt olie og æg. Blend det grundigt til en skummende masse.
I en skål hælder nu nu mango-massen og vender melblandingen i sammen med bananmosen.
Rør sammen til ensartet konsistens og fordel i en lille franskbrødform beklædt med bagepapir.
Bag ved 190 grader almindelig ovnvarme i 25-30 minutter til du har et fast ‘brød’.
Afkøl og skær i skiver af 1-2 cm tykkelse som du igen deler i stave.
Barerne kan fryses (op til 3 mdr.) eller opbevares i lufttæt boks (ca. 3 dage).
Kunne de laves som muffins også til madpakken til større børn?