Øllebrødsklatkager m. pærestykker (+6 mdr.)

Små frokostmuffins (+6 mdr.)

Det her er virkelig de blødeste og mest svampede/luftige små frokostmuffins. Kæmpe hit herhjemme for både vores yngste på 12 mdr. og ældste på 5 år. Nøøøj de smager godt og konsistensen er bare helt perfekt!

Oplagte som del af frokosttallerken eller i madpakken.

Jeg har her lavet dem med broccoli og skinke, men fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter smag og indhold i køleskabet.

Laves de specifikt til baby saltes de ikke. Men laves de til store børn kan man hvis ønsket tilføje lidt salt – se opskriften.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på frokostmuffins (12 små eller 6 almindelige muffins)

Arbejdstid: 30 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1 dl små broccolibuketter, skyllet grundigt (kan erstattes med fintrevet squash, gulerod eller små blomkålsbuketter)

1 dl skinketern/kyllingetern

1 dl revet ost

2 store æg

½ dl solsikkeolie eller rapsolie

2 spsk fuldkornshvedemel eller grahamsmel

HVIS IKKE TIL BABY: ½ tsk salt

Smør eller olie til formene

 

Sådan gør du:

Gør fyldet klar; skyl broccolien og skær den i små buketter, gør osten og skinke eller kylling klar.

I en røreskål blandes æg og olie grundigt. Pisk det sammen med et håndpiskeris.

Tilsæt alt fyldet til skålen og melet og vend det sammen.

Fordel i smurte forme og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-14 minutter til de hæver op og er faste og en smule gyldne.

Lad afkøle helt inden de befries fra formen.

Opbevares i køleskab i op til 3 dage eller fryses.

32 kommentarer

  • Tina

    Hej ☺️
    Kan man erstatte olien med f.eks. mælk eller hytteost?
    Mvh Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Tina
      Hvis olien skiftes ud så vil jeg nok vælge en anden væske – mælk eller vand. Hytteosten kan evt. erstatte den revne ost 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina

      Okay, tak for det ☺️ det vil jeg prøve ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Hvilken slags ost bruger du? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Jeg bruger bare den ost jeg har. Revet mozzarella eller en alm skiveost jeg skærer i mindre stykker 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Super lækre, også uden kød (hvir jeg bare bruger ekstra grønsager).
    Hvordan undgår du, at de hænger fast i formen? Det gør de altid hos mig 😬

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie
      Dejligt du kan bruge opskriften 🙂
      Jeg smører min form rigtig godt inden dejen kommes i. Hvis du oplever, at din form pludselig ikke vil slippe, så kan det være fordi belægningen i den er slidt. Så skal den desværre udskiftes.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Mængden passer slet ikke med 12 forme? Kunne ikke engang fylde 8 forme op.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Louise
      Det kan selvfølgelig afhænge af hvilken størrelse minimuffinform man bruger. Der er vist lidt forskellige mål på hvad størrelse sådan nogle har.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amy

    Uuuhm de er SÅ gode! Tusind tak for lækker opskrift. De er også et hit hos forældrene 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    De blev bare super lækre!!!! Fungerer til alle i familien. God eftermiddags snack lige at hive frem fra køleskabet når se små kommer hjem fra vuggestue og børnehave er sultne. Og mor nyder dem på sine lange køreture med arbejde 😁👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Så dejligt opskriften også er en succes hos jer. Tusind tak for feedback på den 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Tak for denne opskrift, super god til at tømme ud i køleskabet 🙂 jeg brugte torsk (som var tilberedt) og ærter i stedet, og de bliver gode 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nathalie

    Hvordan ville du varme den op når de er Fryset ned? Lade dem tø først? Ovn eller mikroovn? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Tø først i køleskab hvis muligt. Og ellers bare et defrost program i mikrobølgeovn. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Så står de i ovnen med kylling, ærter og gulerødder til vores datter på 7 måneder, som synes, at det eneste, grød og mos kan bruges til, er at sprutte med. Det er dejligt med opskrifter, hvor man kan bruge det, man lige har.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

    De står i ovnen nu, og jeg er så spændt – de virker så lækre! Men kan man mon erstatte kyllingen med laks? Og hvilken type laks vil du i så fald anbefale – bare rå? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lykke
      Beklager din kommentar havde gemt sig lidt for mig 🙂
      Håber dine frokostmuffins blev gode!
      Man kan sagtens bruge laks i dem – evt. tilberedt laks (feks laksestykke bagt i ovn – god måde at bruge rester fra aftensmaden på!) eller lidt små stykker af røget laks.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kiri

    Hej du har så mange lækre opskrifter, de skal helt sikkert prøves af, men kan jeg generelt erstatte fuldkornsmel med hvedemel i dine opskrifter, jeg har en dreng på 11 mdr som ikke kan omsætte fuldkorn som andre børn.
    Mvh Kiri

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Kiri
      Hvor er jeg bare glad for at du synes du kan finde inspiration her hos mig!
      Du kan sagtens erstatte fuldkornsmel med hvedemel 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie ramy Corfitsen

    De ser virkelig lækre ud! Jeg vil gerne lave dem til min pige på 7 måneder. Men må der komme revet ost i? 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sofie 🙂
      Ja, et barn på 7 mdr. må gerne få mælkeprodukter i madlavningen – som her feks en lille mængde revet ost i muffins.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

    Hej.
    Kan man evt bruge hvedemel istedet? 😊

    – og vil lige sige tak for alle dine skønne opskrifter, min søn elsker det 🤩.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Marlene
      Du kan godt bruge hvedemel – eller evt. anden fuldkornmel end grahamsmel (hvis du har noget i skabene).
      Dejligt du synes at du kan bruge opskrifterne til din søn 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Mette

    Hej. Er alle dine opskrifter frysevenlige? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne Mette
      Langt de fleste er. Se på den enkelte opskrift, og ellers spørg rigtig gerne 🙂
      Disse kan sagtens fryses.
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    De ser rigtig lækre ud! Hvor store er de forme du bruger? Jeg skal ud og have købt forme først og ville lige vide ca hvor store de er 😊 ville du også servere dem hele til baby der er 6 mnd og kun lige gået i gang med BLW?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth Juel

    De er så lækker og super nem at lave 😋 hvordan skal de serveres bedst til en 8 måneder baby? Skåret i to eller flere stykker? Tak 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Elisabeth
      Jeg ville bare servere dem hele og lade baby gnave af dem.
      De kan også skæres i små bidder, så der kan trænes pincetgreb. 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Kan de mon laves uden ost??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mie,
      Det kan du godt. Men det er noget af det der giver smag 🙂
      KH. Theresa / forstadsmor

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øllebrødsklatkager m. pærestykker (+6 mdr.)