Vind lækkert lammekød til værdi af 2.000 kr.

Små majspandekager til de mindste (+6 mdr.)


Disse majspandekager har en dejlig mild smag og giver god mæthed. De kan spises helt som de er eller smøres med grøntsagsmos eller fyldes med andre lækre ting.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Små majspandekager (ca. 8 stk)

Arbejdstid: 20 minutter

Fra alder: 6 mdr.

 

Ingredienser

1½ dl fuldkornsmajsmel (Jeg bruger DENNE fra Urtekram)

2 æg

1 dl vand

0,25 dl solsikkeolie eller rapsolie

+ olie til stegning

 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det til en tynd pandekagedej.

Steg pandekagerne i små cirkler på en slip-let-pande i en smule olie. Aftør gerne olien med et stykke køkkenrulle inden dejen hældes på panden.

Majspandekagerne kan fryses.

 

14 kommentarer

 • Emma P

  Nu er jeg i gang med at lave dem her også – far spiser glutenfri og den her opskrift er nem at lave til os alle 3, uden at ændre på noget 🙂
  Min dej bliver også dejlig tynd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Emma
   Tusind tak for feedbacken! 🙂
   KH.
   Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ayla

  Hej 🙂 jeg har lige prøvet opskriften, men dejen blev ikke tynd. Den var faktisk ret tyk, og jeg har fulgt målene som det står på opskriften. Ved ikke lige, hvor der er sket en fejl ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Der er flere slags majsmel fra urtekram i forskelligt malede typer, den helt fine har jeg kun brugt én gang fordi den gør grød så tykt og umuligt at arbejde med og den grovere udgave, der dog stadig er ret fin i det giver generelt bedre resultater for mig 🙂 der findes en endnu grovere type majsmel derfra også, men det giver mere en polenta agtig konsistens, da den bare er det grovere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Nu prøvede jeg også denne opskrift, og jeg var meget påpasselig med målene – jeg fik nærmest en modellervoks i konsistens ligegyldigt hvor meget jeg rørte og rørte, og måtte komme 2 dl vand, 1 æg og et skvæt ekstra olie i for at gøre det flydende. Det er ikke måske 0,5 dl majsmel? Eller 1,5 spsk? :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Anne Sophie
   Jeg har hørt fra flere i indbakken på min Instagram at opskriften også virker hos dem. Og jeg bagte dem altså selv igen den anden dag 🙂 målene passer. Men jeg har måske en mistanke om at nogen bruger maizena majsstivelse? Og ikke majsmel (det gule majsmel fra Urtekram). Hvilken majsmel har du brugt?
   Jeg har også sammenlignet opskriften med andre på nettet. Målene passer meget godt med andre opskrifter på majspandekager eller tortillas.
   Men man skal bruge gult majsmel. Ikke maizena majsmel/majsstivelse.
   Kh. Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

   Hej igen,
   Jamen det er den samme majsmel jeg bruger, den gule fra urtekram. Hold op det er mystisk! Jeg må prøve igen. Men det var seriøst sådan fast og “tørt” som modellervoks, af en eller anden mærkværdig årsag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Tak for opskrift☺️ Jeg brugte dog 3 dl vand, dejen var slet ikke flydende før jeg puttede mere vand i. Hvordan kan det mon være ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Carina
   Det lyder godt nok mærkeligt. Målene burde passe – havde du æg og olie i?
   Kh. Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

   Er igang med at lave de lækre pandekager – men jeg må også putte mere vand i, ellers er det en tyk grød 😅 Gad vide hvad vi gør galt 🧐

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Helle
   Da jeg så din kommentar gik jeg i køkkenet og rørte dejen sammen til de her. Jeg får en HELT tynd dej. Men ingredienserne skal røres helt sammen – æggene må ikke stadigt “hænge sammen”. Målene passer 🙂
   Kh. Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dino

   Hvilke størrelse æg Bruger i individuelt? 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Jeg bruger S/M i alle mine opskrifter medmindre andet angivet 🙂
   Jeg har tjekket opskriften efter og den passer fint. Men dejen skal røres godt sammen.
   KH. Theresa / forstadsmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind lækkert lammekød til værdi af 2.000 kr.