Mini hindbærpandekager til de mindste (+6 mdr.)

Fennikelsalat m. savoykål og granatæble

Denne salat vil overraske dig med sin sprødhed, smagen af lakrids (fra fennikel) og sødme-syre fra granatæblekerne og marinaden. Valnødderne giver med sin nøddesmag lidt fyldighed og er “prikken over i’et”. Det er dén slags salat, der faktisk kan spises for sig, hvis man ønsker det.

Den sprøde fennikel og savoykål og syr-sødmebalancen gør den dog oplagt som ledsager til hverdagsmad som simreretter og gryderetter. Eller perfekt at servere til udskæringer af oksekød, vildt og lam, når der er gæster.

Fennikelsalat m. savoykål og granatæble (til 4 pers.)

Arbejdstid: 10-15 minutter + 30 minutter trækketid

 

1 fennikel

½ savoyål

1 dl granatæblekerner

½ dl valnøddekerner

½ dl æblecidereddike

2 spsk sirup eller honning

 

Sådan gør du:

Snit savoykål og fennikel i grove strimler og kom det i en stor skål. Bland en marinade af sirup/honning og æblecidereddike og overhæld kålen og fennikel med det. Bland det godt sammen, dæk skålen med husholdningsfilm. Lad det trække minimum 30 minutter i køleskab.

Befri granatæblekernerne.

Anret kål og fennikel på et fad. Hæld granatæblekernerne udover og knus valnøddekernerne mellem fingrene imens du drysser dem over.

Server straks eller lad salaten stå tildækket i køleskab i op til 2-3 timer inden servering (dermed kan du lave salaten i god tid).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini hindbærpandekager til de mindste (+6 mdr.)