Avocadokiks til de mindste (+10 mdr.)

Blåbær-hirsegrød (+4 mdr.)

Denne grød har den smukkeste farve og den dejligste milde smag af hirse og blåbær. Hirse har en lidt mere nødde-agtig smag end havre, og er en super god grød at variere den klassiske havregrød med.

Server den som den er – evt. opblandet med MM/MME – til det helt lille barn (fra 4 mdr.) eller.  pynt den med kvarte blåbær og blåbærmos (jeg har brugt en købe-blåbærsmoothie på tube her) til det lidt større barn (fra ca. 9 mdr.).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).


Opskrift på blåbær-hirsegrød (ca. 4-5 dl færdig grød)

Anbefalet alder: fra 4 mdr.

Arbejdstid: 15 minutter

 

Ingredienser

2 dl hirseflager

2 dl frosne blåbær

3 dl vand

½ tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring i kog ved medium varme. Rør jævnligt i gryden og godt mod bunden af den.

Når grøden tykner skrues der helt ned. Hvis grøden bliver for tyk i konsistensen til dit barn kan du altid tilsætte mere vand eller evt. MME/MM, hvis du ønsker det i grøden.

Når passende konsistens er opnået tages gryden af varmen og den blendes med en stavblender til blåbærrene er most og du har en flot lilla grød.

Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.

Opbevaring: Grøden kan opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.

15 kommentarer

  • Sif

    Hej,
    Må man fryse grøden, hvis der er MM eller MME i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sif
      Med MM i kan man godt. Med MME er der nogle næringsstoffer og vitaminer der går tabt ved frysning. Bemærk dog at grød kan skille efter frysning. Det bør røres godt sammen imens det opvarmes, når man skal bruge det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Kan jeg godt fryse grøden når jeg har brugt frosne blåbær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Har prøvet at lave denne grød i går og tænkte at give min datter den her til morgen. Men da jeg prøver at opvarme den igen blev den vildt tyk og slet ikke spiselig. Har du et råd til hvordan jeg får den rigtig grødagtig igen? Blev ret tyk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Mette 🙂
      Ja grød bliver desværre fast og lidt geléagtig når det køler ned. Du kan få det til at blive til lækker grød igen ved at tilsætte MME eller vand lidt ad gangen og røre det sammen med en ske eller gaffel. Så bliver det flydende igen som rigtig grød. Grøden bliver fast ved nedkøling da grynene i den suger og binder væsken.
      Kh Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette

      Mange tak det vil jeg prøve 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hvor meget modermælkserstatning skal man putte i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Du kan komme MME eller MM i indtil du synes grøden har den ønskede konsistens ift. dit barns alder 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Hej. Kan man bare putte den i bøtter ligesom gulerod/majsgrød og så fryse den? Kan man så bare varme den op i mikroovnen uden det bliver noget klister?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Jeg synes lidt at grød der fryses med hele gryn bliver lidt mærkeligt efter en tur i fryser. Jeg ville i stedet komme det i portionsbøtter i køleskab og så kan man tage portioner derfra. Holdbarhed 3-4 dage.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Kan man putte den i smoothieposer? 😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja, men tilsæt mindre havre i den så. Det suger helt vildt når det ligger i poserne. Jeg ville halvere mængden af havre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tina

      Fedt – tusind tak🤩

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Lyder som en lækker grød. Kan man bruge hirsemel, og så evt. bare bruge lidt mindre?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocadokiks til de mindste (+10 mdr.)