Boghvedegrød (+4 mdr.)
Boghvede har en helt anden og lidt mere markant smag end f.eks. havre og hirse. Derfor er boghvedegrød en god variation til disse to typer – og så er den naturligt glutenfri.
Her har jeg toppet grøden med æblemos og frysetørret jordbær.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på boghvedegrød (ca. 4-5 dl færdig grød)
Anbefalet alder: fra 4 mdr.
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
1½ dl boghvedeflager
5 dl vand
Sådan gør du:
Kom vand og boghvedeflager i en lille gryde og bring i kog ved medium varme. Rør jævnligt i gryden og godt mod bunden af den.
Når grøden tykner skrues der helt ned. Hvis grøden bliver for tyk i konsistensen til dit barn kan du altid tilsætte mere vand eller evt. MME/MM, hvis du ønsker det i grøden.
Når passende konsistens er opnået tages gryden af varmen.
Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.
Opbevaring: Grøden kan opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.
Ingen kommentarer endnu