Fibergrød m. svesker og rug (+4 mdr.)
En grød med dejlig sødlig smag fra svesker og som er fyldt med gode fibre fra netop sveskerne, rugmel og havregryn.
Server den som den er eller med ekstra sveskemos på toppen til barnet der skal have lidt gang i maven. På billeder ovenfor har jeg desuden pyntet med frysetørret hindbær og hindbærpuffs, som kan gives fra 8 mdr.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på fibergrød m. svesker (ca. 4-5 dl færdig grød)
Anbefalet alder: fra 4 mdr.
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
2 dl finvalsede havregryn
2 spsk rugmel
15 svesker
5 dl vand
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en lille gryde og bring i kog ved medium varme. Rør jævnligt i gryden og godt mod bunden af den.
Når grøden tykner skrues der helt ned. Hvis grøden bliver for tyk i konsistensen til dit barn kan du altid tilsætte mere vand eller evt. MME/MM, hvis du ønsker det i grøden.
Når passende konsistens er opnået tages gryden af varmen og den blendes med en stavblender til sveskerne er most og du har en jævn grød.
Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.
Opbevaring: Grøden kan opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.
Jeg tilsatte lidt ekstra vand og en portion æblemos og lod den stå i køleskabet natten over. Den bliver ganske rigtigt geleagtig af at blive kold, men jeg rørte den op med lidt MME og et skvæt yoghurt (babyen er glad for det syrlige, derfor tilføjede jeg æbler og yoghurt) og så var den perfekt til en klemmepose. Det er indtil videre den eneste grød min datter har gidet spise.