Smoothie m. squash, æble og ingefær (+4 mdr.)

Grødsmoothie m. jordbær, blomme og vanilje (+4 mdr.)

Denne opskrift giver den dejligste milde grødsmoothie med jævn og blød konsistens.

Opskriften er udarbejdet til at komme i genanvendelige smoothieposer uden at smoothien bliver tyk eller klumpet af et par døgn i køleskab. Perfekt at have med på tur til det lille barn eller som en hurtig morgenmad baby selv kan sidde med.

Jeg tilsætter smoothien en smule valnøddeolie, som gør den mere energitæt og får kalorieindholdet lidt op. Valnøddeolie køber jeg i føtex og det har en dejlig mild og let sødlig smag. Du kan naturligvis bruge andre typer olie, men det er en af de olier, som jeg bestemt anbefaler til babys mad generelt – det kan også røres op i andet grød og mos. Det anbefales, at man varierer den type fedtstof baby får.

POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags som bl.a. forhandles hos Babysam (KLIK HER).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på grødsmoothie m. jordbær, blomme og vanilje (5 x 100 ml smoothie)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: 4 mdr.

 

Ingredienser

175g jordbær (må gerne være fra frost)

125g blomme, skrællet og skåret i tern

1 dl hirseflager

5 dl vand

0,25 dl valnøddeolie

½-1 tsk vaniljepulver (smag til)

 

Sådan gør du:

Kom jordblær og blommetern i en lille gryde og dæk dem med rigeligt vand (ca. 5 dl – men mere hvis nødvendigt).

Bring i kog, og kog til frugten er blød og tag gryden af varmen.

Hæld 2 dl af kogevandet fra i en kande eller skål. Det skal du bruge om lidt. Resten kasseres.

I gryden tilsætter du hirseflager, og blender frugt og hirse grundigt sammen med en stavblender. Konsistensen skal være helt fin og uden klumper eller store stykker hirse.

Tilsæt herefter de 2 dl kogevand samt olie og rør det ud i grødmosen, så konsistensen bliver helt ensartet.

Smag smoothien til med lidt vaniljepulver.

Smoothien er meget tynd i konsistensen. Det skal den være, da den tykner en smule, når den køler af.

Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.

Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn

10 kommentarer

  • Helle

    Hej. Mon man kan bruge solsikkeolie i stedet for valnøddeolie? Vi kan bare ikke finde valnøddeolie, og jeg får poserne hjem i dag ☺️
    Mange hilsner Helle

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej 🙂 du kan bruge lige den type olie du har. For større børn er det oftest ikke nødvendigt at tilsætte fedtstof. Hvis barnet skal tage ekstra på er det dog stadigt fint. Jeg foretrækker blot olier uden for kraftig smag (derfor feks ikke olivenolie).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Jeg har forsøgt at lave grødsmoothies med din opskrift som inspiration, de blev rigtig gode. Men dem som har været i fryseren er skilt, så det kommer ud som vand eller meget tyk grød. Hvad er tricket til, at de ikke skiller mon? 🙂 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja det kan man desværre opleve ved frysning. Jeg plejer at trykke det rundt i posen så det samler sig lidt og får ensartet konsistens, hvis det sker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadine

    Min søn elsker denne opskrift, dog skifter jeg nogen gange blommen ud med banan og så er den et super supplement til sempers grødklempose, som var det eneste han ville spise før hen, så mange tak 😁👏

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nadine
      Det lyder altså også virkelig lækkert 🙂 Jeg har også af og til lavet den smagskombination i havregrøden til Adam. Jordbær og banan kan bare noget sammen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Bech

    Kan man bruge hirsemel i stedet? Eller havremel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Maja
      Beklager mit meget sene svar. Det kan du fint erstatte med 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linett Hindberg

    Koger du ikke hirseflagerne, men bare blender dem “rå” med frugten? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      De blendes i rå i den varme mos 🙂 Min erfaring er at så bliver de nemlig ikke geléagtige efter at have ligget i køleskab (ligesom man kender med grød ellers).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie m. squash, æble og ingefær (+4 mdr.)