Grødsmoothie m. jordbær, blomme og vanilje (+4 mdr.)

Denne opskrift giver den dejligste milde grødsmoothie med jævn og blød konsistens.
Opskriften er udarbejdet til at komme i genanvendelige smoothieposer uden at smoothien bliver tyk eller klumpet af et par døgn i køleskab. Perfekt at have med på tur til det lille barn eller som en hurtig morgenmad baby selv kan sidde med.
Jeg tilsætter smoothien en smule valnøddeolie, som gør den mere energitæt og får kalorieindholdet lidt op. Valnøddeolie køber jeg i føtex og det har en dejlig mild og let sødlig smag. Du kan naturligvis bruge andre typer olie, men det er en af de olier, som jeg bestemt anbefaler til babys mad generelt – det kan også røres op i andet grød og mos. Det anbefales, at man varierer den type fedtstof baby får.
POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags som bl.a. forhandles hos Babysam (KLIK HER).
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på grødsmoothie m. jordbær, blomme og vanilje (5 x 100 ml smoothie)
Arbejdstid: 15 minutter
Anbefalet alder: 4 mdr.
Ingredienser
175g jordbær (må gerne være fra frost)
125g blomme, skrællet og skåret i tern
1 dl hirseflager
5 dl vand
0,25 dl valnøddeolie
½-1 tsk vaniljepulver (smag til)
Sådan gør du:
Kom jordblær og blommetern i en lille gryde og dæk dem med rigeligt vand (ca. 5 dl – men mere hvis nødvendigt).
Bring i kog, og kog til frugten er blød og tag gryden af varmen.
Hæld 2 dl af kogevandet fra i en kande eller skål. Det skal du bruge om lidt. Resten kasseres.
I gryden tilsætter du hirseflager, og blender frugt og hirse grundigt sammen med en stavblender. Konsistensen skal være helt fin og uden klumper eller store stykker hirse.
Tilsæt herefter de 2 dl kogevand samt olie og rør det ud i grødmosen, så konsistensen bliver helt ensartet.
Smag smoothien til med lidt vaniljepulver.
Smoothien er meget tynd i konsistensen. Det skal den være, da den tykner en smule, når den køler af.
Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.
Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn
Hej. Mon man kan bruge solsikkeolie i stedet for valnøddeolie? Vi kan bare ikke finde valnøddeolie, og jeg får poserne hjem i dag ☺️
Mange hilsner Helle