Grødsmoothie m. mango/pære (+4 mdr.)

Smoothie m. majs og gulerod (+4 mdr.)

Denne opskrift giver en skøn grøntsagssmoothie med smag af gulerod og majs. Smagen er mild og let sødlig, og konsistensen er dejlig blød og cremet.

Perfekt til at fylde på genanvendelige smoothieposer til det lille barn.

Jeg foreslår, at der anvendes en smule hørfrøolie som fedtstof for at gøre smoothien mere energitæt. Dette kan udelades eller varieres med andre typer af olie.

POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags som bl.a. forhandles hos Babysam (KLIK HER).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på smoothie m. majs og gulerod (5 x 100 ml smoothie)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: Fra 4 mdr.

 

Ingredienser

100g majs

200g gulerod, skrællet og skåret i små tern

5 dl vand

1 dl majsmel

0,25 dl hørfrøolie (eller anden olie)

 

Sådan gør du:

Kom majs og gulerod i en lille gryde og dæk med rigeligt vand (ca. 5 dl).

Bring i kog og kog til gulerodsternene er bløde og tag da gryden af varmen.

Hæld 2 dl af kogevandet fra i en kande eller skål. Det skal du bruge om lidt. Resten kasseres.

I gryden blender du gulerod og majs til en fin mos med en stavblender. Tilsæt herefter de 2 dl kogevand og majsmel og udrør det i mosen.

Sæt gryden tilbage på komfuret og bring i kog kortvarigt under omrøring.

Tag af varmen og tilsæt olie (som udrøres).

Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.

Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn

6 kommentarer

  • Diana

    Kan man mon bruge andet end majsmel? Og det er vel ok at bruge majs fra dåse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Diana
      Jeg synes majsmel passer bedst ind i denne opskrift, men i princippet kan du sagtens bruge andre typer af mel – f.eks. rismel, boghvede, quinoa, kikærte eller blendede havregryn eller hirseflager 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg forsøgte at fryse dem ned men da den skulle bruges var det som om at det var skilt så der kun kom væske ud. Jeg havde ladet den tø op i køleskabet så det undrer mig meget. Hvad mon jeg har gjort forkert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Line
      Jeg beklager de er skilt for dig ved frys. Jeg har også selv oplevet det et par gange nu, og jeg tror de skiller hvis der tilsættes fedtstof i dem, og derfor har jeg valgt at ændre fryse-anbefalingen for opskriften. Modsat mos der fryses ned i bøtter kan man jo heller ikke røre rundt i den, og ensarte konsistensen igen.
      Jeg beklager meget du har oplevet de er skilt.
      De kan i stedet opbevares i køleskab i op til 4 døgn.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hvordan “behandler” du dem når de har været i fryseren? Skal de bare tø op ved stuetemperatur?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Anne
      Hvis muligt lader jeg dem tø i køleskab, men ellers lader jeg dem bare tø ved stuetemperatur, hvis de feks skal med på tur 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødsmoothie m. mango/pære (+4 mdr.)