Jordbær-banangrød m. havre (+4 mdr.)
En opskrift der giver den lækreste milde grød med smag af jordbær og banan – to smage der virkelig klæder hinanden! Denne er en kæmpe favorit hos Adam, og jeg har ofte små portioner stående af den i tupperware i køleskabet. Så kan der hurtigt lunes i en portion til tidlig morgenmad. Et tip når du genluner grød er, at røre vand (eller MME) samt fedtstof ud i den efter den har været i mikroovn. På den måde kan man tilpasse konsistensen og gøre den lækker igen. Grød bliver nemlig tykt og klistret af at stå, men det kan man altså sagtens komme udenom.
Grøden er her toppet med tern af friske jordbær, banan og frysetørret jordbær til barn på 9 måneder. Tilpas toppingen til dit barns alder – denne kan dog SAGTENS serveres uden noget ovenpå. Den er så lækker i sig selv.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på jordbær-banangrød m. havre (ca. 4-5 dl færdig grød)
Anbefalet alder: Fra 4 mdr.
Arbejdstid: 15 minutter
Ingredienser
2 dl finvalsede havregryn
1 dl jordbær (kan fint være fra frost – det bruger jeg)
3½ dl vand
½ banan
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en lille gryde (undtagen bananen!) og bring i kog ved medium varme. Rør jævnligt i gryden og godt mod bunden af den.
Når grøden tykner skrues der helt ned. Hvis grøden bliver for tyk i konsistensen til dit barn kan du altid tilsætte mere vand eller evt. MME/MM, hvis du ønsker det i grøden.
Når passende konsistens er opnået tages gryden af varmen, bananen tilsættes og det hele blendes med en stavblender til jordbær og banan er most, og du har en jævn grød.
Tips! Husk at tilsætte 1 tsk fedtstof til dit barns portion af grøden.
Opbevaring: Grøden kan opbevares i køleskab op til 3 døgn eller fryses.
Hej
Hvis det har været frosset ned hvor længe kan det så holde sig i køleskabet?
Mvh
Heidi