Moussaka-tærter til de mindste (+6 mdr.)

Lav de skønneste moussaka-tærter til det lille barn. Perfekte at supplere barnets aftensmad med de dage, hvor menuen måske ellers ikke er helt babyvenlig.
Moussaka-tærterne er med oksekød og kan på den måde tælle for noget af det kød det lille barn skal have ift. at sikre barnets jernindtag.
Og så er de naturligvis usaltede.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på moussaka-tærter (12 stk. i muffinsform)
Anbefalet alder: Fra 6 mdr.
Arbejdstid: 30 minutter
Ingredienser
120g hakket oksekød
2 spsk hakket løg
1 spsk tomatpure
50g aubergine
80g kartoffel
1 dl revet ost (f.eks. mozzarella)
1 dl vand
1 dl plantedrik eller mælk
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel (eller anden fuldkornsmel)
1 æg
Evt. lidt tørret oregano til drys
Sådan gør du:
Steg hakket oksekød sammen med løg til kødet er gennemstegt. Skru ned for varmen og tilsæt tomatpure, som du vender rundt med kødet, så det fordeler sig.
Skræl kartoffel og skær den i bittesmå tern. Skyl dem med koldt vand. Skyl auberginen og skær også den i helt små tern.
I en skål blandes en sovs af mel, vand, plantedrik/mælk og ægget. Rør sammen så det er ensartet.
Kom nu det stegte kød, aubergine, kartoffel, revet ost og sovsen i en stor skål og vend det hele grundigt sammen,
Fordel i smurte muffinsforme (helst en muffinplade i silikone) og drys evt. med lidt tørret oregano.
Bag ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter til de er faste.
Lad afkøle.
Kan fryses eller opbevares på køl i 3 døgn.
Kan man bruge opblandet MME istedet for plantemælk/mælk? 🙂