Bagt havregrød (+6 mdr.)
Den her bagte havregrød er virkelig en opskrift min Adam er glad for! Han har – som altid – været testsmager da jeg udviklede opskriften og han er simpelthen helt vild med den.
Bagt havregrød er et godt alternativ til den almindelige havregrød; det er morgenmad der er nemt at sidde med for barnet selv og det sviner nærmest ikke (modsat grød).
For ekstra energitæthed kan der gives et lag smør på toppen af grøden når den skæres ud og serveres for barnet.
Den bagte havregrød er også oplagt at have med på tur. Skær den i stave og så er der en lækker mættende snack som barnet kan sidde med i klapvognen.
Modsat de fleste andre opskrifter på bagt grød, så er min opskrift uden æg og mælk.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på bagt havregrød (lille bradepande – her 20×20 cm)
Arbejdstid: 20 minutter
Ingredienser
4 dl finvalsede havregryn
4 spsk mel (jeg har her brugt grahamsmel og mandelmel)
1/2 tsk vaniljepulver
1 stor banan
2 dl vand
Pynt: et par skiver banan, æblestykker, blomme eller bær, lidt knust digestive kiks – til større børn kan man også tilføje hakkede nødder og et lille drys kanel
Sådan gør du:
Kom havregryn, mel og vanilje i en skål og bland det grundigt.
Mos bananen omhyggeligt med en gaffel og tilsæt den og vand til grynene. Rør sammen til en jævn, våd masse.
Fordel i en bradepande eller springform beklædt med bagepapir og tilføj ønsket pynt.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 10-12 minutter til grøden er fast.
Lad køle så den er lun. Kan også serveres afkølet.
Opbevares i køleskab i op til 3 døgn eller fryses.
Virkelig nemme og lækre, jeg kan også selv virkelig godt li dem og det samme kan min søn på 1,5 år 🙂