Grødsmoothie m. blåbær/banan og quinoa (+4 mdr.)

Bagt havregrød (+6 mdr.)

Den her bagte havregrød er virkelig en opskrift min Adam er glad for! Han har – som altid – været testsmager da jeg udviklede opskriften og han er simpelthen helt vild med den.

Bagt havregrød er et godt alternativ til den almindelige havregrød; det er morgenmad der er nemt at sidde med for barnet selv og det sviner nærmest ikke (modsat grød).

For ekstra energitæthed kan der gives et lag smør på toppen af grøden når den skæres ud og serveres for barnet.

Den bagte havregrød er også oplagt at have med på tur. Skær den i stave og så er der en lækker mættende snack som barnet kan sidde med i klapvognen.

Modsat de fleste andre opskrifter på bagt grød, så er min opskrift uden æg og mælk.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på bagt havregrød (lille bradepande – her 20×20 cm)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

4 dl finvalsede havregryn

4 spsk mel (jeg har her brugt grahamsmel og mandelmel)

1/2 tsk vaniljepulver

1 stor banan

2 dl vand

Pynt: et par skiver banan, æblestykker, blomme eller bær, lidt knust digestive kiks – til større børn kan man også tilføje hakkede nødder og et lille drys kanel

 

Sådan gør du:

Kom havregryn, mel og vanilje i en skål og bland det grundigt.

Mos bananen omhyggeligt med en gaffel og tilsæt den og vand til grynene. Rør sammen til en jævn, våd masse.

Fordel i en bradepande eller springform beklædt med bagepapir og tilføj ønsket pynt.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 10-12 minutter til grøden er fast.

Lad køle så den er lun. Kan også serveres afkølet.

Opbevares i køleskab i op til 3 døgn eller fryses.



28 kommentarer

  • Amanda

    Virkelig nemme og lækre, jeg kan også selv virkelig godt li dem og det samme kan min søn på 1,5 år 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yael

    Hej og tak for lækker opskrift:-) Hvilken størrelse bageform bruger du for at opnå den tykkelse, der ses på billederne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Hej,

    Jeg havde påtænkt at lave denne opskrift til min datter på næsten 6 mdr.
    tanken var at skære den ud i stænger, så hun selv kunne sidde med det, eller at vi kunne tage det med på tur.

    Men hvis jeg putter stængerne i fryseren, hvordan vil du så anbefale optøning? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yara

    Hvordan skal konsistensen være, når den er færdig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Kan jeg bruge andet end en banan? Min dreng får ikke banan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Laura 🙂
      Ja, du kan bruge 100g æblemos i stedet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Kan man bruge rugmel i opskriften for en bedre mæthed.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Hej,
    Kan man tilføje anden fedtstof end smør? Evt inden den bages? Jeg vil gerne erstatte morgengrøden med den bagte, da min datter pludselig kun vil spise med fingrene 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja du kan sagtens tilføje en smule olie for ekstra energitæthed 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Hej.
    Kan det laves uden banan? Kan banan evt erstattes af noget andet? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Katrine
      Ja, banan kan erstattes med 100g æblemos 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sahra petersen

    Lækker opskrift! Min datter bryder sig ikke så meget om banan, hvis man tilføjer æblemos istedet for, hvor meget skal der så i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sahra
      Banan kan erstattes med 100g æblemos. Dejligt du synes opskriften ser lækker ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sofie

    Kan man bruge sveskemos til de små som har problemer med maven? 🙂 Og hvor meget skal der til ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Ann-Sofie
      Det kan du. Beregn 100g sveskemos til opskriften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Har du prøvet at lave den med andre melformer? f.eks. hvedemel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Louise
      Ja jeg varierer af og til meltypen – det kan man sagtens 🙂 Beklager det sene svar!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Kan man bruge anden frugt end banan, har et barn der har let til forstoppelse så vi undgår banan. Jeg har selv overvejer most mango?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie
      Det kan du sagtens, og mango er bestemt oplagt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nikolaj

      Jeg vil høfligt tilføje her at sundesmp (på Instagram) har oplyst mig at banan ikke er forstoppende men derimod regulerende begge veje ift maven 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lenette

    Har du prøvet opskriften med andet frugt end banan? Min 8mdr søn er ikke så glad for bamansmag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lenette
      Jeg har prøvet at lave den med en tyk æblemos i stedet. Det kan man godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Hvad vil du anbefale i stedet for mandelmel? ☺️ Og fantastisk opskrift i øvrigt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Henriette 🙂
      Dejligt du kan lide opskriften (og undskyld mit sene svar her!). Du kan erstatte med hvilken som helst mel du ønsker eller blot bruge hvedemel.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Kan der bruges MME i stedet for vand? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det tænker jeg ikke der er noget problem i 🙂
      Vær dog OBS på hvad der gælder for MME – om det overhovedet bevarer næringsindholdet ved at blive opvarmet ved så høj temperatur og så længe, det er jeg faktisk i tvivl om.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødsmoothie m. blåbær/banan og quinoa (+4 mdr.)