Grødsmoothie m. blåbær/banan og quinoa (+4 mdr.)

Bagt havregrød (+6 mdr.)

Den her bagte havregrød er virkelig en opskrift min Adam er glad for! Han har – som altid – været testsmager da jeg udviklede opskriften og han er simpelthen helt vild med den.

Bagt havregrød er et godt alternativ til den almindelige havregrød; det er morgenmad der er nemt at sidde med for barnet selv og det sviner nærmest ikke (modsat grød).

For ekstra energitæthed kan der gives et lag smør på toppen af grøden når den skæres ud og serveres for barnet.

Den bagte havregrød er også oplagt at have med på tur. Skær den i stave og så er der en lækker mættende snack som barnet kan sidde med i klapvognen.

Modsat de fleste andre opskrifter på bagt grød, så er min opskrift uden æg og mælk.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på bagt havregrød (lille bradepande – her 20×20 cm)

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

4 dl finvalsede havregryn

4 spsk mel (jeg har her brugt grahamsmel og mandelmel)

1/2 tsk vaniljepulver

1 stor banan

2 dl vand

Pynt: et par skiver banan, æblestykker, blomme eller bær, lidt knust digestive kiks – til større børn kan man også tilføje hakkede nødder og et lille drys kanel

 

Sådan gør du:

Kom havregryn, mel og vanilje i en skål og bland det grundigt.

Mos bananen omhyggeligt med en gaffel og tilsæt den og vand til grynene. Rør sammen til en jævn, våd masse.

Fordel i en bradepande eller springform beklædt med bagepapir og tilføj ønsket pynt.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 10-12 minutter til grøden er fast.

Lad køle så den er lun. Kan også serveres afkølet.

Opbevares i køleskab i op til 3 døgn eller fryses.



8 kommentarer

  • Julie

    Kan man bruge anden frugt end banan, har et barn der har let til forstoppelse så vi undgår banan. Jeg har selv overvejer most mango?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Julie
      Det kan du sagtens, og mango er bestemt oplagt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lenette

    Har du prøvet opskriften med andet frugt end banan? Min 8mdr søn er ikke så glad for bamansmag

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lenette
      Jeg har prøvet at lave den med en tyk æblemos i stedet. Det kan man godt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Hvad vil du anbefale i stedet for mandelmel? ☺️ Og fantastisk opskrift i øvrigt

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Henriette 🙂
      Dejligt du kan lide opskriften (og undskyld mit sene svar her!). Du kan erstatte med hvilken som helst mel du ønsker eller blot bruge hvedemel.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Kan der bruges MME i stedet for vand? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det tænker jeg ikke der er noget problem i 🙂
      Vær dog OBS på hvad der gælder for MME – om det overhovedet bevarer næringsindholdet ved at blive opvarmet ved så høj temperatur og så længe, det er jeg faktisk i tvivl om.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødsmoothie m. blåbær/banan og quinoa (+4 mdr.)