Syltede rødløg

Hjemmelavede syltede rødløg kan pifte et væld af retter op; i din burger, ovenpå en hotdog, på en pariserbøf eller i sandwich, ovenpå smørrebrød eller som tilbehør til grillmad.
De er et velsmagende indslag og smager surt-sødt på grund af eddikelagen, der også betyder at de nemt holder sig 2 ugers tid i køleskabet.
Og så er de oven i købet nemme at lave og kræver kun ganske få ingredienser. I min opskrift tilføjer jeg et par tørrede laurbærblade, men det kan sagtens udelades.
Opskrift på syltede rødløg (glas á 325-350 ml)
Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
2 store rødløg
1½ dl lagereddike
10 spsk sukker
3 tørrede laurbærblade
Salt og peber
Sådan gør du:
Kom eddike og sukker i en lille gryde og varm det op imens du rører i det så sukkeret opløses. Det skal lige netop nå kogepunktet. Smag eddikelagen til med salt og peber.
Befri løgene fra skræl og skær løgene i tynde ringe. Kom løgene i en ren beholder der kan rumme ca. 325-350 ml og læg 3 laurbærblade ved. Overhæld løgene med den varme lage, luk beholderen til og lad løgene trække i minimum 1 time (men gerne længere).
De syltede rødløg kan holde sig op til 14 dage i køleskab.
Ingen kommentarer endnu