Bagt havregrød (+6 mdr.)

Syltede rødløg

Hjemmelavede syltede rødløg kan pifte et væld af retter op; i din burger, ovenpå en hotdog, på en pariserbøf eller i sandwich, ovenpå smørrebrød eller som tilbehør til grillmad.

De er et velsmagende indslag og smager surt-sødt på grund af eddikelagen, der også betyder at de nemt holder sig 2 ugers tid i køleskabet.

Og så er de oven i købet nemme at lave og kræver kun ganske få ingredienser. I min opskrift tilføjer jeg et par tørrede laurbærblade, men det kan sagtens udelades.

Opskrift på syltede rødløg (glas á 325-350 ml)

Arbejdstid: 10 minutter

 

Ingredienser 

2 store rødløg

1½ dl lagereddike

10 spsk sukker

3 tørrede laurbærblade

Salt og peber

 

Sådan gør du: 

Kom eddike og sukker i en lille gryde og varm det op imens du rører i det så sukkeret opløses. Det skal lige netop nå kogepunktet. Smag eddikelagen til med salt og peber.

Befri løgene fra skræl og skær løgene i tynde ringe. Kom løgene i en ren beholder der kan rumme ca. 325-350 ml og læg 3 laurbærblade ved. Overhæld løgene med den varme lage, luk beholderen til og lad løgene trække i minimum 1 time (men gerne længere).

De syltede rødløg kan holde sig op til 14 dage i køleskab.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt havregrød (+6 mdr.)