Syltede rødløg

Ærtevafler til de mindste (+6 mdr.)

Ærtevaflerne er både flotte at se på med den grønne farve og så smager de skønt.

De er perfekte til at supplere babys aftensmad med, som del af en frokost eller til mellemmåltid. Og så gør de sig også godt i madpakken (også til de lidt større børn).

Opskriften er nem at gå til og giver 2 store vafler – og de ryger hurtigt ned skal jeg hilse og sige (fra Adam som lige kørte 2 hele store vafler til aftensmad). De er et stort hit hjemme hos os.

Hvis ikke du har et vaffeljern kan de laves som små pandekager (giver ca. 10 mini pandekager).

Jeg bager dem med en blanding af grahamsmel og hvedemel, men de kan nemt gøre glutenfri ved at vælge glutenfri mel. Man vælger også selv om man vil bage dem med komælk eller plantedrik eller vand.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på ærtevafler (2 store vafler)

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

Arbejdstid: 15 minutter

 

Ingredienser

1 dl ærter, blancheret

1 spsk smagsneutral olie

1 dl mælk, plantedrik eller vand

1 æg

2 spsk hvedemel

2 spsk grahamsmel

+ smør til vaffeljern eller pande

 

Sådan gør du:

Kom ærter, mælk og olie i en blender og blend det fint. En stavblender kan også bruges, hvor man blender det direkte ned i en røreskål.

Tilsæt æg og mel og pisk let sammen i hånden til en jævn dej.

Bages i vaffeljern til de er gennembagte og faste (længere bagetid hvis du ønsker dem godt sprøde).

6 kommentarer

  • Sarah

    Et par spørgsmål…
    1. Vil det være muligt, at fryse dejen? Så man kan lave en større portion? Med tvillinger er mottoet “whatever works” og jeg vil gerne slippe for opvask, hvis jeg kan!
    2. Hvis der ikke er olie i (tilføjes efter optøning), kan man så fint fryse grød ned? Og gælder det samme med andet fedtstof?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sarah
      Kan godt forstå det bare skal være så nemt så muligt så! 🙂
      1. Jeg ville bage dem som små pandekager i stedet og så fryse dem ned. Jeg synes vafler pga den hårde varme fra begge sider bliver meget seje og gummiagtige hvis de gemmes i køleskab eller fryser.
      2. Grød kan godt fryses, men uden olie og gerne i bøtte så du kan røre det rundt, hvis det er skilt lidt. Det vil også være nødvendigt at tilsætte det mere vand, da grynene suger imens det er i køleskab eller fryser og det derfor bliver meget fast og gelé agtig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Hvad er det der gør at de ikke kan fryses? Tænker også på dine grødsmoothies.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nadia
      Ift. smoothies er det fordi der er risiko for de kan skille – især med olie i. Det kan man dog udelade.
      Der er ingen fødevarermæssig eller sundhedsrisiko ved at fryse dem og herefter spise dem 🙂
      Mht vafler så synes jeg de bliver for bløde og seje i konsistensen efter frysning.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Kan man bruge mm eller mme?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Charlotte
      Jeg tør ikke vejlede om hvorvidt man kan det, da vaflerne varmes op til meget høje temperaturer og jeg er usikker på hvilken indvirkning det har på MME. Modermælk kan du dog helt sikkert godt bruge – men ved ikke om de høje temperaturer går ud over bevaring af næringsindhold og vitaminer i det.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syltede rødløg