Iskaffe m. mintsmag

Den her iskaffe har jeg virkelig vist frem maaaange gange på min story både i år og sidste år, for den er simpelthen min favorit at drikke, når der er sommertemperaturer udenfor. Den er dejligt kølende og læskende at drikke (jeg synes iskaffe med blendet is, fløde mv. bliver lidt for tungt til min smag) og har en fantastisk smag af mint og chokolade, som leder tankerne hen på en gammel favorit fra da jeg arbejdede hos Baresso.
Og så er det jo egentligt ret dårligt, at jeg aldrig har fået delt en opskrift på den. Lidt utroligt når den er så simpel som den er – den tager kun 5-10 minutter at lave og kræver ikke ret mange ingredienser.
Bedre sent end aldrig; her får du min opskrift på iskaffe med lækker mint og chokoladesmag!
For flere lækre opskrifter og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på 2 stk. iskaffe m. mintsmag (i store glas)
Arbejdstid: 10 minutter
Ingredienser
3 spsk instant kaffe
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
3 spsk friskkogt vand
8 isterninger
8 pariserlinser
400-500 ml mælk (jeg bruger havredrik, men man kan bruge lige den mælk eller plantedrik man foretrækker)
Sådan gør du:
Kog lidt vand i en elkedel.
I høje glas kommes isterninger – 4 i hvert glas.
Knus pariserlinserne (til helt små stykker) i en frysepose ved hjælp af en kødhammer. Hæld dem over isterningerne og tilsæt mælken i glassene. Mængden af mælk kan man justere alt efter smag og hvor kraftig man ønsker sin iskaffe.
Tip! Opskriften kan nemt halveres hvis du kun ønsker at lave én iskaffe.
I en lille røreskål kommer du instant kaffe, sukker og vanilje, og så tilsætter du det friskkogte vand. Rør blandingen sammen med en ske til kaffen er opløst.
Herefter piskes blandingen (brug håndmixer) til en luftig marengslignende skum.
Top nu mælken med kaffeskummet.
Din iskaffe er klar til servering – husk sugerør! Jeg rører kaffeskum og mælk lidt sammen med sugerøret og rører af og til i den, når den drikkes.
Ved du om man kan lave det uden sukker eller da sødemiddel? Kan hverken lide varm eller kold kaffe med sukker, men de her ser så lækre ud – kan det mon piskes luftigt uden sukker? 🤔