Iskaffe m. mintsmag

Grødsmoothie m. æble og kanel (+6 mdr.)

Med denne opskrift får du de lækreste grødsmoothies med smag af æble og et lille twist af kanel. Det er min 6. opskrift på smoothies til klemmeposer (find de andre lige HER), og det er faktisk endt med at være min favorit. Nøj de smager godt – næsten som en æblekage! Og det synes begge mine børn også – både den yngste de egentlig var tiltænkt og storebror på 6 år.

Modsat de andre grødsmoothie-opskrifter så er denne lavet på havregryn hvilket giver en endnu blødere konsistens, men som også er lidt drilsk ift. at havregrød gerne bliver ret stift og klistret når det køler af. Derfor er målene på væske lidt anderledes i mine øvrige opskrifter, men det er lykkes at lave en grødsmoothie på havre som har en perfekt konsistens til klemmeposer og kan serveres koldt.

Oplagt at have med på tur til det lille barn eller som en hurtig morgenmad eller mellemmåltid baby selv kan sidde med.

OBS! Om kanelindholdet: Der er 1/3 tsk stødt kanel i denne opskrift, hvilket er meget lidt fordelt ud på de 5 portioner opskriften giver. Små børn må gerne få kanel, men man skal tænke i at det indgår i variation med andre ting. Vælg ægte kanel, hvor kumarin indholdet er lavt, og IKKE kassia-kanel. Tjek deklarationen på det du køber. Denne opskrift er angivet til en anbefalet alder på +6 mdr. pga. kanel.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på grødsmoothie m. æble, havre og twist af kanel (5 x 100ml smoothie)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

200g æble (2 æbler), skrællet og befriet for kernehus og skåret i tern

5 dl vand

1½ dl fintvalsede havregryn

1/3 tsk ægte kanel (kan erstattes med vanilje)

0,25 dl valnøddeolie, hørfrøolie eller anden olie med mild smag (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Kom æbletern i en lille gryde og dæk dem med rigeligt vand (ca. 5 dl – men mere hvis nødvendigt).

Bring i kog, og kog ternene til de er bløde og tag gryden af varmen.

Hæld 3½ dl af kogevandet fra i en kande eller skål. Det skal du bruge om lidt. Resten kasseres.

I gryden tilsætter du havregryn, og blender frugttern og havre grundigt sammen med en stavblender. Konsistensen skal være helt fin og uden klumper eller store stykker havre.

Tilsæt herefter de 3½ dl kogevand samt olie og kanel og rør det ud i grødmosen, så konsistensen bliver helt ensartet.

Smoothien er tynd i konsistensen. Det skal den være, da den tykner en smule, når den køler af.

Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.

Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iskaffe m. mintsmag