Guide: Find den rigtige madkasse

Grødsmoothie m. ærter og banan (+4 mdr.)

Disse hjemmelavede smoothies består af lige dele ærter og banan. De er baseret på rismel og har derfor en god mæthed. Et godt mellemmåltid både hjemme eller på farten.

OM RISMEL I BARNETS KOST: Risbaseret grød er de seneste år blevet ret udskældt blandt mødre (er min oplevelse) pga. oplysning om arsen og at små børn bl.a. ikke skal have risdrik og riskiks. Men ifølge Sundhedsstyrelsen kan ris og risgrød sagtens indgå i en varieret kost til børn. Det anbefales at variere barnets grød og ikke servere risbaseret grød hver dag (LÆS MERE HER). Hver smoothie indeholder kun 0,25 dl rismel. Jeg synes rismel giver en utrolig lækker smag og konsistens til netop denne smoothie, men man kan naturligvis benytte anden type mel hvis ønsket; f.eks. hirsemel eller havremel, som smagsmæssigt også vil være fint.

I opskriften tilsætter jeg lidt valnøddeolie for ekstra kalorietæthed. Dette kan udelades eller erstattes af anden smagsneutral eller mild madolie.

POSERNE jeg bruger her er genanvendelige klemmeposer af mærket Doodlebags som bl.a. forhandles hos Babysam (KLIK HER).

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på grødsmoothie m. ærter og banan (5 x 100ml smoothie)

Arbejdstid: 15 minutter

Anbefalet alder: Fra 4 mdr.

 

Ingredienser

150g fine ærter (gerne fra frost)

150g banan

5 dl vand

1 dl rismel

Evt. 0,25 dl valnøddeolie

 

Sådan gør du:

Kom ærter og vand i en lille gryde og bring i kog. Kog 1 minut og tag gryden af varmen. Hæld 1,75 dl kogevand fra i en skål (det skal du bruge om lidt). Resten af vandet kasseres.

I gryden blendes ærter, banan og de 1,75 dl kogevand med en stavblender til en jævn og ensartet konsistens.

Når konsistensen er helt ensartet tilsættes rismelet og røres sammen med mosen. Tilsæt også olie hvis ønsket.

Fordel i genanvendelige smoothieposer og kom straks i køleskab.

Holdbarhed i køleskab: 3-4 døgn

12 kommentarer

  • Majken

    Jeg brugte majsmel, men også lidt æble. Min baby synes der manglede lidt smag.
    Men hvorfor skal grøden efter mel er blandet i ikke have et opkog? Synes også bedre olien blander sig og en god konsistens..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Majken
      Man kan godt give et kort opkog. Det vi også varmebehandle smoothien yderligere og fjerne evt. bakterier fra de gryn man tilsætter. Jeg har eksperimenteret lidt med det de sidste gange, men det kan være sværere at styre konsistensen. Jeg overvejer at opdatere opskrifterne med et punkt om det – og at det kun skal koge ganske kort. Tak for dine input til opskriften her.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Freja

    Hej, Ville man godt kunne bruges majsmel i stedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Hvorfor er de ikke fryseegnet? Vh Signe ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Signe
      Grød kan desværre godt skille ved frysning. Men de er ikke farlige at spise hvis de har været i fryseren. Aller højest kan de blot skille. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lilian Hartmann

    Hejsa, jeg har prøvet denne opskrift og så skiftet rismel ud med hirsemel. Jeg syntes dog at man tydeligt kan smage melet og mærke det på tungen, som om det ikke rigtig opløses. Det er en lidt underlig konsistens. Nogen bud på hvad man kan gøre? ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Lilian
      Lad din smoothie ligge i køleskab nogle timer, så har hirsemelet suget væske og fornemmes ikke synes jeg 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sannie

    Kan man bruge hampefrøolie i stedet for valnøddeolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sannie

    Kan man bruge hampefrøolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja alle slags koldpressede olier er velegnet. Gå dog gerne efter varianter uden for skarp smag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Find den rigtige madkasse