Kiksebarer m. banan-vaniljesmag (+10 mdr.)

Små fuldkornssnegle

Disse små fine fuldkornssnegle er perfekte til at indgå i madpakken. De indeholder godt med fibre (fra fuldkornsmel) men uden at være tunge eller kompakte i krummen.

De er rullet med smør og æg, og bevarer derfor en god fugtighed – og så smager de skønt!

Her hjemme har Isak (6 år) dem med i madpakken som en lille snack eller til at gnave af til en pastasalat. De ryger også gerne i farmands madpakke. Og de er et hit hos dem begge to (ja, egentlig også hos Adam på 20 mdr.).

De er super nemme at bage og kan med fordel fryses og lunes en smule inden de sendes med i madpakken. Så er de som friskbagte.

For mere inspiration til madpakken følg med på Instagram (KLIK HER).

Små fuldkornssnegle (ca. 30 stk)

Arbejdstid: 1 time og 45 minutter

 

Ingredienser

3½ dl lunt vand (3 dl koldt vandet blandet med ½ dl friskkogt vand)

2 spsk flydende honning

15g gær

2 spsk solsikke- eller rapsolie

2 dl fuldkornshvedemel*

2 dl grahamsmel*

2 dl ølandshvedemel*

3-4 dl hvedemel

1 tsk groft salt

1 æg

75g rigtig smør

Hørfrø

 

*de i alt 6 dl fuldkornsmel kan varieres  som man ønsker (man kan også bruge speltmel eller andre fuldkornsmeltyper, men mix gerne lidt forskelligt)

 

Sådan gør du:

Kom vand, honning, olie og gær i en stor skål og udrør gæret grundigt.

Herefter tilsættes fuldkornsmelet og saltet, hvorefter der tilsættes hvedemel til dejen er fast og ikke for klistret.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den grundigt igennem, så den bliver glat og smidig.

Form til en kugle og dæk med viskestykke. Lad hæve 45 minutter.

Efter endt hævning rulles dejen ud til et stort rektangel – ca. 35×45 cm.

Pisk ægget let sammen med en gaffel, og fordel så smørret på dejen. Pensl med halvdelen af ægget henover hele dejen og drys med rigeligt hørfrø.

Del rektanglet i to på den lange led og rul nu dejen sammen ind mod midten, så du får to dejpølser du kan skære snegle af.

Skær dem ud á 2-3 cm bredde og tryg hver snegl flad inden den placeres på en bageplade.

Når alle snegle er på bagepladen pensles de med æg og bages herefter i en forvarmet ovn ved 190 grader i 6-8 minutter til de er gyldne og faste.

Lad afkøle under et rent viskestykke – så bliver de dejligt bløde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiksebarer m. banan-vaniljesmag (+10 mdr.)