4 x madpakker (teenager/voksen)

Pasta penne og kødboller i tomatsovs

Denne opskrift er et stort hit hjemme hos os, hvor begge børn (6 år og 1½ år) altid spiser godt begge to, når denne ret er på menuen.

Jeg er også glad for den. Den er nemlig enormt nem at lave, budgetvenlig og smager skønt. Det er en simpel pastaret, men med de lækreste små kødboller (som er saftige og fulde af smag!) og en skøn cremet tomatsovs.

En rigtig god hverdagsret for hele familien, da den kan spises af de små helt fra madstart (6 mdr.).

Server med brød til og evt. en tomat-mozzarella salat.

For mere inspiration til nem og lækker hverdagsmad følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på pasta penne m. kødboller i tomatsovs (til 2 voksne og 2 børn)

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

250g pasta penne

4 skiver bacon eller 75g bacontern (kan udelades)

KØDBOLLER

200g hakket oksekød

½ fed hvidløg, presset

½ sammenpisket æg

1 spsk sød chilisauce

1/4 tsk salt

1½ spsk rasp

½ tsk frisk timian, finthakket (kan erstattes af tørret timian)

TOMATSOVS

1 lille løg, finthakket

1 spsk smør

1 spsk olivenolie

1 dåse hakkede tomater

½ dåse tomatpuré (3 spsk)

1 spsk frisk basilikum, hakket (kan udelades)

1 dl madlavningsfløde

1 tsk balsamico (kan udelades)

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rist baconen sprød i ovnen (hvis skiver) – hvis bacontern tilberedes disse ikke endnu. Lad baconskiverne køle af og blive sprøde på et stykke fedtsugende papir.

Rør farsen til kødbollerne ved at blande alle ingredienser til dem sammen i en skål.

Sæt pastaen over og kog den efter anvisningen.  Vælg en stor gryde som retten kan serveres i. Hvis pastaen bliver færdig før rettens øvrige elementer, så hælder du vandet fra den, tilsætter den en smule olivenolie i gryden, ryster sammen med låg på og lader stå med låg (så forbliver de varme og pastaen klistrer ikke sammen).

Imens pastaen koger, former du kødbollerne. Jeg former dem på størrelse med en 1-krone. De er relativt små. Fordel på en bageplade på bagepapir, skru ovnens varme ned til almindelig ovnvarme (200 grader) og kom dem i ovnen i ca. 4-5 minutter. Bræk evt. en af dem over for at tjekke de er gennemstegte. Lad stå på bagepladen og køle af (de bliver lune igen når de tilsættes retten).

I en lille gryde steger du bacontern sprøde ved høj varme (hvis du bruger bacontern – spring over hvis du har stegt bacon i ovnen). Tag dem fra på fedtsugende papir.

Tilsæt nu smør, olivenolie og løg i gryden. Lad løgene stege til de er klare i farven og bruner en lille smule. Imens blender du dåsetomat, tomatpuré og basilikum til en ensartet tomatsovs. Skru ned for varmen ved løgene og tilsæt tomatsovsen i denne. Tilsæt madlavningsfløden og evt. balsamico. Rør rundt imens tomatsovsen varmes op (det tager ikke mange minutter).

Når tomatsovsen er varm hældes den over den kogte pasta (direkte i gryden med pasta). Tilsæt bacontern eller smuldr baconskiverne udover og tilsæt kødbollerne. Vend det hele godt sammen, kom låg på og server.

2 kommentarer

 • Sabine

  Tak for opskriften. Den blev afprøvet her til aften – og må sige at den var en kæmpe succes. Jeg havde tilføjet lidt squash i tomat sovsen – for at give den lidt ekstra grønt. 👌🏻 Min på 5 1/2 og på 1 1/2 spiste begge to portioner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hvor er det bare dejligt at høre god feedback på opskriften – tusind tak for det Sabine 🙂
   Jeg vil da lige tilføje det med grøntsagerne i opskriften som et lille tip til mere grønt. Jeg har også et par gange kommet gulerod i sovsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x madpakker (teenager/voksen)