Pasta penne og kødboller i tomatsovs

Blåbær-bounty stave (+6 mdr.)

Disse lækre stave leder lidt tankerne hen på indholdet i en bounty-bar. De har skøn smag af kokos (og gode fibre fra havregryn), men er helt uden raffineret sukker. De er nemlig sødet med blåbær som de også får deres flotte farve fra.

Dit barn vil helt sikkert bemærke dem pga. den flotte farve, og den milde smag og bløde konsistens gør dem også nemme at sidde med selv. Oplagte som mellemmåltid, en lille snack eller del af barnets morgenmad, som det kan sidde med helt selv.

Stavene er uden æg og du vælger selv om du vil bruge mælk i opskriften. Den indeholder heller ikke banan. Dermed en oplagt opskrift til små med allergier eller intolerance.

Du kan også nemt selv tilpasse hvor fin eller grov konsistensen på dem skal være.

OBS! Den flotteste farve får du med ægte blåbær. Jeg har erfaret at de frosne blåbær fra mærket “grøn balance” har den absolut smukkeste farve og bedste smag af blåbær. Det er dem jeg har brugt her.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på blåbær-bounty stave (ca. 25-30 stk.)

Arbejdstid: 25 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1½ dl blåbær (gerne fra frost)

3 dl MME/plantedrik (eller almindelig komælk – så er opskriften dog ikke mælkefri som angivet i infoboks)

2 spsk smagsneutral olie (solsikke eller raps)

3 dl revet kokosmel

3 dl havregryn

1 tsk vaniljepulver

 

Sådan gør du:

Kom havregryn, kokosmel og vaniljepulver i en blender, og blend det til mel.

TIP! Det er her du bestemmer hvor fin eller grov i konsistensen de færdige stave skal være – lad det køre længere tid i blenderen, jo finere konsistens du ønsker til dit barn.

Tøm blandingen fra blenderen og over i en stor skål og sæt til side.

I blenderen kommes nu blåbær, mælk og olie, som blendes helt fint til en flydende masse.

Hæld over i skålen med de tørre ingredienser og rør det hele grundigt sammen.

Fordel i en lille bradepande (ca. 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir og bag i forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovnvarme i 12-15 minutter til massen føles fast.

Lad afkøle helt inden du udskærer i stave.

HOLDBARHED: Køleskab i 3 døgn eller frysning op til 3 mdr.

14 kommentarer

  • Camilla L

    Hej 🙂
    Nu har jeg prøvet at begive mig ud i denne lækre opskrift, men de er simpelthen SÅ klistret og jeg kan ikke helt finde ud af hvorfor. Jeg synes da at jeg har fulgt opskriften helt. Jeg har endda smidt den i ovnen igen af to omgange efterfølgende uden helt. Blåbærrene, skulle de bruges frosne eller skulle de være optøet først? Mvh Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda

    Har du selv brugt friske blåbær?
    Selv får jeg en en grålig lidt klistret masse med lidt lilla fra bærerne (Når den er bagt) og slet ikke den samme intense farve som du har på billederne 🤔🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Petersen

    Hejsa 😊 sikke mange lækre opskrifter 😊
    Har du prøvet den her med andre bær ? F.eks. Hindbær ?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Louise
      Tak for de pæne ord om min hjemmeside 🙂
      Jeg har desværre kun lavet denne opskrift med blåbær.
      MVH.
      Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia Hvenegaard Lassen

    Skal man koge de frosne blåbær først?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Patricia
      Det er ikke nødvendigt. Stavene opvarmes rigeligt i ovnen til at evt. bakterier på bærrene dør, hvis det er Sundhedsstyrelsens/Fødevarestyrelsens anbefalinger om kogning af frosne bær, du tænker på her.
      KH. Theresa

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg glæder mig til at komme i gang med mange af dine fantastiske opskrifter!
    Når du tiæføjer mme, fryser su så stadig ned? Jeg kan læse at sst anbefaler at det først tilføjes efter optøning men det kan man jo ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Nej, hvis man bruger MME anbefales det ikke at fryse ned (simpelthen fordi en del af næringsindholdet i MME så går tabt).

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Hej 🙂
    Kan man bruge hirseflager i stedet for havregryn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det har jeg ikke prøvet, men de to ting erstatter normalt fint hinanden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana

    Vil super gerne prøve denne opskrift. Men skal blåbær fra frost ikke opvarmes før man må bruge til børn grundet risiko for bakterier mm? Hvordan gør man så ift denne opskrift? Vi glæder os til at prøve dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Nana
      Barerne bages ved 200 grader i 12-15 minutter. Derved opvarmes bærrene rigeligt til at der ingen risiko er. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josse

    Hej,
    Tak for mange gode opskrifter, jeg har bagt den her bounty, men min blev meget blød, kan det ikke godt stadig spises?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Josse
      Er ked af du ikke havde succes med opskriften. Blev de faste da de kølede af…? Måske de har fået lige i underkanten i ovnen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta penne og kødboller i tomatsovs