4 x madpakker (10 mdr. - 3 år)

Appelsinkage

Appelsinkage er indbegrebet af retrokage, synes jeg, og denne her har den mest fantastiske og helt rigtige smag af appelsin og den dejligste luftige, svampede krumme.

Jeg pynter den med marmoreret glasur (se hvordan nederst i opskriften), men kagen i sig selv smager faktisk så godt, at den intet behøver på toppen. Alternativt kan man også give den et drys flormelis gennem en sigte. Det giver også et kagen et yndigt udtryk.

Den er nem at bage og et hit hos hele familien hos os.

Kagen er fryseegnet uden glasur.

For flere gode opskrifter og hverdagsinspiration følg mig på instagram (KLIK HER).

Opskrift på appelsinkage (bradepande str. 23 x 33 cm)

Arbejdstid: 45 minutter inkl. ovntid

 

Ingredienser

1 dl friskpresset appelsinjuice

1 dl mælk

50g smør

275g sukker

3 æg

250g hvedemel

2 tsk vaniljepulver

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

1½ spsk øko appelsinskal

Pynt: mørk og lys glasur

 

Sådan gør du:

Smelt smør ved lav varme i en lille gryde sammen med mælk og appelsinjuice (væsken kan godt se skilt ud når smørret er smeltet – det har ingen betydning).

Imens piskes sukker og æg  til en hvid og skummende luftig æggesnaps.

Afmål de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron og vaniljepulver) og bland dem godt sammen.

Tag smør-blandingen af varmen og tilsæt fintrevet appelsinskal.

I skålen med æggesnapsen vendes nu skiftevis (lidt ad gangen) de tørre ingredienser og smør-blandingen i. Sigt det tørre i, så du ikke får melklumper i dejen og sørg for at vende det hele forsigtigt sammen, så du ikke slår luftigheden ud af dejen.

Kom i en bradepande (23 x 33 cm) beklædt med bagepapir og bag i ovnen ved 190 grader almindelig ovnvarme (over-under varme) i ca. 25 minutter. Husk at ovne er forskellige, så hold øje med kagen og kig til den fra ca. 18-20 minutters bagetid for at tjekke hvornår den er færdig. Testen med en strikkepind i kagen for at tjekke om kagen er bagt gælder også her.

Lad kagen af køle og giv den glasur på – gerne i et marmoreret mønster (se nedenfor hvordan).

Hav mørk og lys glasur klar. Den lyse glasur i et lille kræmmerhus eller tyl pose. Fordel mørk glasur på hele det stykke kage du ønsker glasur på.

Lav straks efter hvide linjer ovenpå den mørke glasur. Det er vigtigt at du arbejder lidt hurtigt, så glasuren ikke begynder at tørre op.

Træk en kødnål eller grillspyd gennem glasuren skiftevis fra hver ende af kagen. Gør det med et par centimeters afstand. På denne måde opnåes mønsteret.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x madpakker (10 mdr. - 3 år)