4 x madpakker (10 mdr. - 3 år)

Banan-blåbærmuffins (+6 mdr.)

Denne opskrift giver de lækreste små svampede muffins med smag af banan og blåbær helt uden raffineret sukker.

Opskriften er egnet til mælkeallergikere og så indeholder den en lille smule fuldkornsmel for ekstra fibre. Fuldkornsmelet kan varieres alt efter hvad man har i køkkenskabene. Jeg har både haft bagt dem med ølandsmel, speltmel og grahamsmel. Det giver altså lige lidt ekstra både på mæthed og smag.

De er ovenikøbet super nemme at lave – på under 30 minutter har du de disse uimodståelige muffins klar.

Den perfekte snack til de helt små og som del af madpakken også til de større børn. Herhjemme er de elsket af både Adam på 1½ år og Isak på 6 år.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på mini banan-blåbærmuffins (12 stk. mini eller 6 almindelige muffins)

Arbejdstid: 30 minutter

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

 

Ingredienser

1 stor banan (ca. 100g)

1 æg

2 spsk smørbar eller solsikke/rapsolie

2 spsk MME, vand, mælk eller plantedrik

1 dl hvedemel

½ dl ølandsmel eller anden fuldkornsmel (f.eks. speltmel eller grahamsmel)

½ tsk bagepulver

1 tsk vanilje

1 håndfuld blåbær

 

Sådan gør du:

Mos bananen grundigt med en gaffel sammen med smør og mælk.

Rør ægget i. Brug gerne stadigt gaflen til at mixe det hele godt sammen.

I en anden skål blander du mel, bagepulver og vanilje sammen og herefter røres det i dejen.

Fordel nu dejen i ønskede muffinforme og tryk blåbær let ned i.

Bag i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft i 10-12 minutter for mini muffins. Tilpas bagetiden efter størrelsen på dine muffins – de skal føles faste i toppen og hvis du prikker i dem med en strikkepind/kødnål, må der ikke hænge dej ved.

Lad afkøle.

HOLDBARHED: Kan fryses i op til 3 mdr. eller opbevares i køleskab i 2-3 døgn.

 

8 kommentarer

  • Lene Høg

    Kan jeg bruge frosne blåbær til banan blåbærmuffins, og så fryse muffin ??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Ja det kan du godt. Da blåbærrene opvarmes til over 100 grader i opskriften, så kan dine muffins også sagtens fryses, selvom blåbær allerede har været frosset. Sørg for at fryse dine muffins så snart de er kølet af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hvor er dine muffin forme fra?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sarah
      De er fra en lokal isenkræmmer. Men jeg kan se at hvis du googler “minimuffin plade” så kommer der rigtig mange fine lign op 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gopitha Murugaiah

    Kan man bruge groft rugmel i sted for fuldkron mel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej, det kan du godt, men rugmel er en lidt tungere mel, så måske muffins så bliver mere kompakte 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Bruger du friske eller frosne blåbær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Jeg har brugt friske. Men bærrene varmes rigeligt op i ovnen, og du kan derfor sagtens bruge frosne blåbær uden at koge dem først 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 x madpakker (10 mdr. - 3 år)