Banan-blåbærmuffins (+6 mdr.)

Fibermuffins (+6 mdr.)

Her får du opskriften på små lækre “fibermuffins”, som er uden raffineret sukker eller mælk.

Jeg bager dem i mini udgave og bruger dem både som tursnack, mellemmåltid derhjemme eller del af morgenmad til Adam. De er oplagte til madpakken.

Vil man gerne energiberige ekstra kan de skæres over og man kan komme smør på dem som med en lille bolle.

Disse muffins indeholder gode fibre fra grovere mel og svesker, og så indeholder de en lille overraskelse og ekstra smag i form af små stykker frugt indeni.

Jeg har stykker af blomme i disse, men man kan også tilsætte tern af frisk figen, abrikos, æble/pære eller tørrede tranebær eller rosiner. Gå efter en mængde af ca. 0,75-1 dl af det du vælger at tilsætte.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på fibermuffins (8 almindelige eller 16 mini)

Anbefalet alder: Fra 6 mdr.

Arbejdstid: 30 minutter

 

Ingredienser

2 æg

100g sveskesmoothie (jeg bruger den fra Rema1000 med æble og sveske som koster 5 kr.)

1 dl hvedeml

½ dl grahamsmel (eller anden fuldkornsmel)

½ dl havregryn (afmåles før de blendes)

2 spsk rugmel

½ tsk bagepulver

½ tsk vaniljepulver

1 tsk usødet kakaopulver

½ dl rapsolie eller solsikkeolie

1 blomme skåret i bitte små tern (eller små tern af figen, abrikos eller 0,75 dl rosiner)

Smør til formen

Evt. drys af knust kiks (her en havrekiks)

 

Sådan gør du:

Pisk æg og smoothie længe til en luftig æggesnaps. Brug håndmixer og pisk i 2-3 minutter til massen bliver lys og luftig.

Blend havregrynene og bland alle de tørre ingredienser (hvedemel, grahamsmel, rugmel, bagepulver, kakao, vanilje, blendede havregryn) grundigt sammen i en skål og vend blommetern (eller hvad du vælger at bruge) godt rundt i melblandingen.

Vend nu skiftevis det tørre og olien i æggesnapsen. Gør det forsigtigt så du ikke slår luftigheden ud af dejen.

Fordel i smurte muffinsforme (meget gerne en fast form som her), drys evt. med knust kiks og bag i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft i 10-16 minutter alt efter størrelsen på dine muffins.

“Strikkepindstesten” med lige at prikke i dem for at tjekke at dej ikke hænger ved gælder også her.

Lad afkøle inden servering.

HOLDBARHED: Opbevar i lufttæt beholder i 2 døgn ved stuetemperatur eller nedfrys umiddelbart efter bagning.

4 kommentarer

  • Sabina

    Hvor er formene fra?😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Hej Sabina
      De er købt i en lokal isenkræmmer. Hvis du googler “mini muffin plade” kommer der mange lignende op fra diverse webshops 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Masilie

    Kan man bruge vindruer?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Det har jeg ikke erfaring med at komme i bagværk må jeg indrømme 🙂 Men det minder jo lidt om blomme, så måske det kan fungere. Du må prøve dig frem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan-blåbærmuffins (+6 mdr.)