Sådan koger du en hønsefond

Mine pejlemærker for indkøb af dagligvarer

– REKLAME FOR AARSTIDERNE –

Dyrevelfærd og miljøpåvirkning når det kommer til vores madindkøb er begyndt at fylde meget for mig de seneste år. Som børnefamilie køber vi mange madvarer, og sætter derfor også gennem vores forbrug et aftryk på både dyrs og klodens velbefindende.

Det er vigtigt for mig at den mad vi spiser er sund og god for os og vores børn, men også med en respekt for den klode, natur og dyr som maden kommer fra. 

 

Aarstidernes Købmand gør det nemt at handle ind med god samvittighed

Aarstiderne har navngivet deres købmand “Jordens Bedste Købmand” og det er i den grad et passende navn.

Hos Aarstidernes Købmand er alle dagligvarer nøje udvalgt så de netop er gode både for kunderne og planeten. Det gør det nemmere at handle ind med god samvittighed, fordi jeg ved at varerne lever op til Aarstidernes kvalitetskrav (indenfor både miljøpåvirkning og økologi) og dyrevelfærdskrav. Du kan besøge Aarstidernes nye online købmand “Jordens Bedste Købmand” HER og gå på opdagelse i det store udvalg af alt fra mejeriprodukter, frugt, grønt, kød, plantebaserede produkter og forskellige delikatesser.

Med Aarstiderens nye medlemskab sparer man 10% på alle varer hos deres købmand OG på deres måltidskasser. Desuden får man som medlem fri pakning og levering. Således tjener medlemskabet (499,- kr. årligt) sig hurtigt ind. Du kan læse mere om medlemskabet LIGE HER.

 

Mine pejlemærker for indkøb

Spis varer i sæson

Når man spiser varer i sæson skåner man ikke kun miljøet, men varer i sæson er også billigere. Det kan derfor også mærkes på husholdningsbudgettet. Samtidig får man også naturligt en varieret kost, når man spiser frugt og grønt efter det der i sæson i løbet af året. Hos Aarstiderne finder man altid et imponerende udvalg af netop det frugt og grønt der er i sæson.

Spis lokalt

Hvis man spiser lokalt mad støtter man ikke kun sit eget lands avlere og landmænd, men man er med til at nedbringe madens klimaaftryk, da den ikke skal fragtes særligt langt. Og så smager nyhøstet frugt og grønt altså også bare en del bedre end noget der er fragtet langvejs fra. Aarstiderne har masser af lækre varer fra danske avlere, men uanset hvad transporteres deres varer aldrig med fly.

Spis mere grønt

Grøntsager og plantebaserede produkter sætter et lavere klimaaftryk end kødproduktion. Sundhedsanbefalinger lyder også på at spise mere frugt og grønt, og så kan der spares en del på husholdningsbudgettet ved at udskifte noget af kødet med det grønne. Bælgfrugter, rodfrugter, kål/spinat og græskar af forskellig slags kan erstatte en del af kødet i mange retter, også hvis man ikke vælger at gå helt vegetarisk. På den måde strækkes kødet længere og man kan prioritere at købe kød af bedre kvalitet og hvor dyrevelfærden er i højsædet.

Understøt dyrevelfærd og økologi

Det kød og de mejeriprodukter jeg køber skal være med bedst mulige samvittighed. Derfor vægter jeg dyrevelfærd i produktionen og økologi højt. Økomærket, dyrevelfærdsmærket (de tre hjerter) og “anbefalet af dyrenes beskyttelse” er mærker jeg ser efter på kød og mejeri. Især er jeg glad for mærket Naturmælk, som Aarstiderne fører et stort udvalg af.

Undgå madspild

Alt mad er en ressource og havner det i skraldespand fordi man handler for meget ind eller forkert ind er det spild af ressourcerne, der er gået til  i produktionen. Madplaner, planlægning og kreativitet med at bruge rester hjælper mig til at reducere madspild.

Efterårsgrønt i sæson; æbler, klementiner, græskar og kål.

Nedenfor finder du tre af mine favoritopskrifter med frugt og grønt som netop er i sæson lige nu. Alle råvarer kan indkøbes hos Aarstiderne Jordens Bedste Købmand (KLIK HER).

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan koger du en hønsefond