Idéer til det lækreste tapasbord

Min forspiringskalender

Hjemme hos mig starter køkkenhave-sæsonen i en vindueskarm, og inden det bliver tid til udplantning er jeg indehaver af min egen planteskole i vores gæsteværelse.

Jeg elsker at forspire mine planter selv, og her kan du se hvilke planter jeg sår indenfor. De skal primært i drivhuset de fleste af dem, men majs og squash kommer på friland, og så plejer jeg også at have nogle tomater på friland. Det med tomaterne er primært nødvendigt, fordi jeg gerne ender ud med at have ca. 25 tomatplanter til udplantning (fordelt på 6-7 forskellige sorter).

Jeg vil gerne have planter nok til, at vi som familie oplever at være selvforsynende med grøntsager henover sommeren og efterår, og derfor har jeg MANGE planter.

Sidste sæson havde jeg 22 tomatplanter, 6 agurkeplanter, 6 squashplanter, 3 aubergineplanter, 18 majsplanter og 5 peberfrugtplanter.

Så forspiring og ompotning og plantepleje er noget jeg bruger en del tid på. Man kan dog naturligvis også vælge at gå med langt færre planter for mest at høste for hyggens skyld.

Der kan sagtens være andre holdninger til hvornår det ideelle såtidspunkt er, men jeg går generelt efter at tomater ikke må blive for høje og ranglede, at agurk/squash skal have 3 store blade ved udplantning og at majs ikke skal være højere end 15-20 cm ved udplantning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idéer til det lækreste tapasbord