Morgenstykker m. sesam og birkes

Der var meget stor efterspørgsel på en opskrift på disse, da jeg delte billeder af dem på min story på instagram, og derfor skyndte jeg mig at få en opskrift færdig på dem.
Morgenstykkerne her er nemme at bage og man slipper for dej på køkkenbordet, da de blot skal røres sammen i hånden og hæve i køleskabet natten over. Om morgenen fanger man så bare dejen med et par spiseskeer, pensler med æg og drysser med birkes og sesam i gavmilde mængder.
De er bagt på ølandshvede, hvedemel og havregryn, så her får man et morgenstykke der mætter godt og indeholder fibre og fuldkorn, men stadigt ikke er tungt.
Og så kan jeg om morgenen bage dem hurtigere end turen til bageren tager.
Husk at du kan følge med på min Instagram (KLIK HER) for gode tips og tricks til bagning – og så går du heller aldrig glip af når der er en ny lækker opskrift her på min hjemmeside.
Opskrift på morgenstykker m. sesam og birkes (ca. 12 stk.)
Arbejdstid: 5 minutter (aften) + 25 minutter morgen (inkl. bagetid)
Ingredienser
5 dl koldt vand
1½ dl tykmælk (eller andet surmælksprodukt)
15g gær
2 spsk sukker
2 spsk rapsolie/solsikkeolie
2 dl havregryn
6 dl hvedemel
3 dl ølandshvedemel
1 tsk groft salt
Pensling: sammenpisket æg
Drys: birkes og sesam
Sådan gør du:
AFTEN (12-16 timer før bagning):
Kom vand, tykmælk, sukker, gær og olie i en stor skål og udrør gæret.
Tilsæt havregryn, ølandshvedemelet, 4 dl hvedemel og salt og rør det hele grundigt sammen. Tilsæt det sidste hvedemel lidt af gangen til dejen ikke kan suge mere.
Sæt husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet til næste dag:
MORGEN:
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Tag dejen ud af køleskabet og beklæd en bageplade med bagepapir. Du må IKKE røre rundt i dejen, men fanger den med 2 spiseskeer og placerer klumper af dejen på bagepladen. Dejen skal ikke efterhæve.
Pensl alle morgenstykkerne med sammenpisket æg og drys hvert af dem med rigeligt birkes og sesam på toppen.
Bag i midten af ovnen i ca. 12-16 minutter til morgenstykkerne er flotte gyldne og lyder hule, når man banker på dem i bunden.
Mit første forsøg med disse boller gik også lidt i vasken – de var helt flade, men velsmagende og saftige. Så jeg gav det et forsøg mere; 1,5-2 dl. Mel mere og så var jeg lidt mere præcis med mængden af gær (plejer bare at smide en kvart pakke i, men anden gang vejede jeg det helt præcist). De hævede bedre op anden gang. Tak for opskriften