Morgenstykker m. sesam og birkes

System til vasketøjssortering

Alle børnefamilier kender vist til at vasketøjsopgaven kan virke uoverskuelig, og at det kan være svært at følge med og få bund i vasketøjskurven. Når man så beslutter sig for at tømme vasketøjskurven og få bund i det, så skal det jo sorteres. Og så kender de fleste nok også til at man ender med et gulv i badeværelse eller bryggers, hvor alt det sorterede ligger i bunker, men nogle er der ikke helt nok til at køre en vask med måske.

Derfor har jeg i vores hus indrettet en station, hvor jeg har alt vasketøjet organiseret efter måden det skal vaskes på.

Mit vasketøjssystem har gjort hele min vaskerutine nemmere og mere overskuelig.

Jeg tømmer den store vasketøjskurv på vores badeværelse 2 gange ugentligt, hvor jeg sorterer det hele ud i beholdere. Så kan jeg ganske nemt tømme en af dem og komme i maskinen, når jeg har tid til at køre en vask. Så smart!

Mit system til vasketøjssortering

Mit system består af 37 liters sorterabokse fra IKEA og 11 liters samlabokse fra IKEA.

Etiketterne kan findes hos Vild Med Piktogrammer, og her er et hav af muligheder for at vælge etiketter der passer til lige netop ens behov og ønsker for sertering.

 

Det vasker jeg vores tøj ved:

30 grader: skjorter, finere bluser, kjoler og duge/stofservietter, bh’er

40 grader: sokker, bukser, bluser, trøjer, undertrøjer, sportstøj

60 grader: sengetøj, håndklæder, visketykker, rengøringsklude og undertøj

95 grader: stofbleer, stykker til puslepude/bleskift, tøj m. opkast/afføring (man er vel børnefamilie..), karklude brugt i køkken og rengøringsklude brugt på toilet/badeværelse

Håndvask: alt uld og silke

 

OBS: For at undgå udveksling af forskellige bakterier vasker jeg de forskellige tøjkategorier med risiko for dette alene alt efter type, selvom de vaskes ved samme temperatur. F.eks. vaskes viskestykker og rengøringsklude i en vask for sig og undertøj for sig.

“Vaskeguide”-plakat fra Citatplakat

4 kommentarer

 • Hanne Jørgensen

  Bruger du evt en tekstilduftspray efter vask eller i skabene? Kan kun finde en på udenlandske hjemmesider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Hanne
   Nej, jeg bruger ikke duftspray, da jeg forsøger at minimere perfume i vores hjem 🙂
   Jeg oplever ikke at kasserne til vasketøj bliver ulækre eller lugter. En gang i mellem tørrer jeg dem lige af med lidt universalrengøring, hvis jeg synes de trænger til det.
   KH. Theresa

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shirin

  Hej! Fantastisk system 👏👏👏
  Et dumt spørgsmål her! 😅🙋🏻‍♀️Når du skriver håndvask, betyder det så, at du vasker med hånd eller bruger du håndvaskprogram?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Der findes skam ingen dumme spørgsmål 🙂 Det varierer lidt om jeg gør det ene eller andet alt efter hvilket tøj det er.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenstykker m. sesam og birkes