Frugtstang m. kransekagekant

Med frugtstangen her får man den lækreste kage til kaffebordet: en skøn blød og svampet bund af mazarin, mørk chokolade og blød vaniljecreme toppet med lige den frugt man bedst kan lide. Og så er der selvfølgelig kanten af hjemmebagt kransekage som gør denne kage til en fryd for både øje og mund.
At den så også er forholdsvis simpel at bage og endda kan forberedes stort set dagen i forvejen gør den til en af mine favoritvalg at servere for kaffegæster.
Jeg har her toppet min version med jordbær, vindruer og en smule hakket pistacie, men man kan sagtens slå sig løs og pynte med endnu flere frugter, så kagen får et mere farverigt udtryk.
Gode frugter og bær til denne kage er: vindruer, ananaskirsebær, kirsebær, brombær, solbær, ribs, blåbær, appelsin, mandarin, kiwi, blomme, hindbær, abrikos, fersken og nektarin.
For flere lækre opskrifter og hverdagsinspiration følg mig på INSTAGRAM (KLIK HER).
Opskrift på frugtstang m. kransekagekant (til 8 personer)
Arbejdstid: 1 time og 30 minutter (inkl. bagetid og afkøling)
Ingredienser
MAZARINBUND
85g sukker
100g smør
2 æg
125g marcipan
30-40g hvedemel (hvis du bruger store æg skal der lidt ekstra mel til)
KRANSEKAGEKANT
200g marcipan
35g æggehvide
50g flormelis
PYNT
30g mørk chokolade
1 dl piskefløde
½ brev vaniljecreme – jeg bruger DENNE fra Odense Marcipan
Mælk til kagecreme (tjek den du bruger for hvor meget, husk du kun skal lave halv mængde)
Frisk frugt og evt. hakkede nødder
Sådan gør du:
MAZARINBUND (kan laves dagen i forvejen)
Tag æg og smør ud af køleskabet 30 minutter før du går i gang.
Pisk sukker, smør og marcipan (riv det på et groft rivejern først) sammen med en håndmixer ved medium-høj hastighed. Du skal piske forholdsvist længe – 5 minutters tid – til det hele er ensartet.
Pisk herefter æggene i ét ad gangen.
Vend melet i lidt ad gangen til du har en dej, der konsistensmæssigt minder om hummus. Så er mazarindejen god!
Fordel dejen i en stor franskbrødsform eller aflang tærteform (ca. 9 x 33 cm). Sørg for at smøre formen grundigt. hvis du bruger franskbrødsform anbefaler jeg brug af bagepapir i den.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader over-under-varme. Tjek til kagen ind i mellem, ovne er forskellige. Når mazarinen er fast og let gylden tager du den ud.
KRANSEKAGEKANT OG CHOKOLADE (kan laves dagen i forvejen)
Rør flormelis og æggehvide let sammen i en skål og ælt det lidt ad gangen ind i marcipanen. Kom kransekagemassen på en sprøjtepose med stor stjernetyl og tryk en streg af kransekage langs kanten af din mazarinkage.
Bag nu igen din kage i ovnen, men denne gang ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter til kransekagen tager farve. Pas på den ikke får for meget!
Straks kagen er ude hakker du chokoladen groft og fordeler den over mazarinstykket i midten af kagen. Lad smelte og fordel så chokoladen med en teske, så hele den synlige mazarin dækkes.
Når kagen er kold nok til det befrier du den forsigtigt fra sin form.
PYNTNING
Pisk vaniljecremen efter anvisningen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend så forsigtigt vaniljecremen i flødeskummet. Kom på sprøjtepose med en medium stjernetyl forenden og sprøjt på den del af kagen der er chokolade på. Undgå at ramme den fine kransekagekant.
Skyl frugten og skær den evt. lidt ud.
Placer frugten ovenpå cremen (bare kom masser af frugt på!) og drys evt. med hakkede nødder.
Kagen er klar til servering.
Hvor mange grader skal mazarinbunden bages ved ?