Kyllingedeller

Disse kyllingefrikadeller er skønne som hverdagsmad eller i madpakken, og min familie er vilde med dem.
De er fulde af smag og bestemt ikke tørre – og så er opskriften nem at gå til.
Server kyllingedellerne med hvad du lige kan kreere med det du har. De går godt sammen med alt fra en pastasalat, kartoffelsalat, ovnbagte kartofler til bagte rodfrugter.
Opskriften her er med 800g kylling, men har du en pakke med 400 eller 600g i kan du halvere mængden af opskriftens øvrige ingredienser.
For flere gode hverdagsopskrifter til børnefamilien FØLG MIG PÅ INSTAGRAM.
Opskrift på kyllingedeller (ca. 18 stk.)
Arbejdstid: 45 minutter
Ingredienser
800g hakket kylling
100g fintrevet gulerod
1 stort løg
1 dl bouillon (lavet på 1 dl kogende vand og ½ terning grøntsagsbouillon)
1 lille æg
4 spsk hakket persille
3 spsk rasp
1 spsk hvedemel
1 spsk grahamsmel eller anden fuldkornsmel
1/3 tsk stødt muskatnød (kan udelades)
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Smør til stegning
Sådan gør du:
Hak løg helt fint (eller gør som jeg og giv det en tur med stavblenderen), hak persillen, klargør bouillonen og skræl og riv gulerod svarende til 100g.
I en skål røres farsen nu af alle ingredienser. Rør den grundigt sammen, dæk skålen med husholdningsfilm og lad farsen trække i køleskab i 15 minutter (men meget gerne længere tid).
Varm en slip-let-pande op, kom smør på og steg nu dinefrikadeller til de er gennemstegte og gyldne på begge sider.
TIP! Er der frikadeller i overskud kan de fryses.
Ser lækkert ud 😍 kan man lave dem til 8 måneder baby også?