Knuste kartofler m. pesto-hvidløg

Blomkålsgrød (+4 mdr.)

Mættende begyndermad der samtidig har en mild smag og meget fin konsistens.

Blomkålsgrøden kan nemt tilpasses lige præcis den konsistens der passer dit barn.

Da den er risbaseret bør den ikke serveres dagligt, men indgå i en varieret kost.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Blomkålsgrød (giver ca. 7 portioner af 1 dl)

Anbefalet alder: Fra 4 mdr.

Arbejdstid: 20 minutter

 

Ingredienser

400g blomkål

Vand til kogning

1 dl rismel

 

Sådan gør du:

Skær blomkålen i mindre buketter og skyl den grundigt.

Kom i gryde og dæk med rigeligt vand.

Kog til blomkålen er blød og tag kogevandet fra i en kande. Du skal bruge 4 dl kogevand til grøden – resten kan kasseres.

Blend nu den kogte blomkål til en hel fin konsistens (brug en stavblender) imens du tilsætter de 4 dl vand lidt ad gangen.

Tilsæt rismel og kom blomkålsgrøden tilbage på komfuret. Kog op så grøden tykner en smule og tag af varmen.

Kom straks i fryseegnede beholdere og i køleskab (op til 4 døgn) eller fryser (op til 3 mdr.). Kan også kommes i fødevaregodkendte  isterningebakker.

NÅR GRØDEN SKAL SERVERES: Når grøden skal serveres luner du den i gryde eller mikroovn. Lad den være varmere end du ønsker at servere den. Tilsæt herefter modermælk eller MME, som du rører i til ønsket konsistens og at grøden har serveringsklar temperatur. Til babyer på 4 mdr. tilsættes en større mængde (MM/MME)mælk, så grøden bliver mere lind. Til babyer på 6 mdr. tilsættes en mindre mængde, så grøden er tykkere. Husk at berige med 1 tsk fedtstof inden servering.

2 kommentarer

  • Pia

    Hej 😊
    Hvis man nu ikke har rismel i skabet, hvad andet kunne være godt at bruge? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Forstadsmor

      Majsmel, boghvedemel, fintblendet havregryn er gode alternativer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knuste kartofler m. pesto-hvidløg