Blomkålsgrød (+4 mdr.)

GRATIS: Min fødevareguide til barnet 0-3 år

Her kan du downloade min guide over de vigtigste fødevarer, som Sundhedsstyrelsen har anbefalinger for, når det gælder babyer og småbørn 0-3 år.

OBS: Guiden er opdateret 19. juli 2022, da persillerod ved en fejl i en infoboks fremgik som eksempel på nitratholdig fødevare. Dette har ingen betydning for sikkerheden i at følge guiden, men er dog blevet rettet.

 

Kilder:

Mad til små – fra mælk til familiens mad (Sundhedsstyrelsen 2020)

Ernæring til spædbørn og småbørn – en håndbog for sundhedspersonale (Sundhedsstyrelsen 2019)

Om min fødevareguide:

Fødevareguiden bygger på de givne anbefalinger i Sundhedsstyrelsens “Mad til små” og “Ernæring til spædbørn og småbørn 0-2 år” . Fødevareguiden benyttes på eget ansvar. Der tages forbehold for trykfejl, mangler og senere ændrede anbefalinger. Udover de anbefalinger der indgår i Sundhedsstyrelsens publiceringer er der medtaget anbefalinger vedr. tørrede abrikoser (Fødevarestyrelsen) og anbefalinger om hårde runde fødevarer som vindruer der serveret forkert medfører kvælningsrisiko (Sundhedsstyrelsen, Små børns sikkerhed s. 11). Ajourført maj 2022.

7 kommentarer

 • Hanne

  Hej
  Hvor er den fin og overskuelig 🙂
  Der er noget med et halv æg fra 6 måneders alderen, er kommet til hen over sommeren.
  KH Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Prøver at spørge igen. Hvor har du det med persillerødder fra? Jeg har læst det modsatte, at den er lav på nitrat. Spørg kun fordi jeg jo gerne vil have den rigtige information, inden jeg giver den til min datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Katrine
   Godt spottet! Der skulle have stået radise. Den får en opdatering. Tak for at være vågen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hvor har du det med persillerod fra? Synes tværtimod at jeg har læst det modsatte, altså at den er lav på nitrat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Katrine
   Kommentarer skal godkendes inden de publiceres under et blogindlæg, når man kommenterer første gang. Har svaret på din kommentar i nr 2 kommentar du skrev. Nu skulle du gerne kunne kommentere frit herinde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hvad er ‘mindre salt? Synes ikke jeg har kunne finde et på hvad minimumsgrænsen er for salt for baby under 12 mdr., hvis man i ny og næ køber noget færdiglavet mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstadsmor

   Hej Nadia
   SST skriver i det hele taget meget lidt om salt i deres vejledning om babymad/madopstart (den der hedder “Mad til små”). Dette er deres formulering. Jeg tror det skal læses som at man skal have fokus på at nedbringe saltet ved som de skriver at undlade det til baby i det mad man laver kun til baby, og ved netop ikke at eftersalte og i øvrigt have et generelt fokus på salt i det mad der købes færdiglavet. En hverdag skal jo også fungere – og der angives ingen max grænser for baby under 12 mdr. Jeg kan desværre ikke rigtigt komme en tolkning nærmere end det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålsgrød (+4 mdr.)