Broccoli-ærtegrød
Mild begyndergrød baseret på grøntsager – broccoli og ærter – og med et strej af muskatnød. Grøden indeholder hirsemel, så den får en bedre mæthed end en klassisk grøntsagsmos.
Berig med MM/MME og fedtstof inden servering efter behov og tilpas således konsistensen til dit barns spiseudvikling.
For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).
Opskrift på broccoli-ærte grød
Arbejdstid: 15 minutter
Anbefalet alder: Fra 4 mdr.
Ingredienser
100g broccoli, små buketter (skyllet)
100g fine ærter (gerne fra frost)
1½ dl hirsemel
1/3 tsk stødt muskatnød (kan udelades)
Vand til kogning
Sådan gør du:
Kom broccoli og ærter i en gryde og dæk med rigeligt vand.
Kog til broccolien er mør og tag kogevandet fra i en kande. Du skal bruge 2 dl kogevand til grøden – resten kan kasseres.
Blend nu den kogte broccoli og ærterne til en hel fin konsistens (brug en stavblender) imens du tilsætter de 2 dl vand lidt ad gangen.
Tilsæt hirsemel og muskatnød og kom gryden tilbage på komfuret. Varm op så grøden tykner en smule og tag af varmen.
Kom straks i fryseegnede beholdere og i køleskab (op til 4 døgn) eller fryser (op til 3 mdr.). Kan også kommes i fødevaregodkendte isterningebakker.
NÅR GRØDEN SKAL SERVERES: Når grøden skal serveres luner du den i gryde eller mikroovn. Lad den være varmere end du ønsker at servere den. Tilsæt herefter modermælk eller MME, som du rører i til ønsket konsistens og at grøden har serveringsklar temperatur. Til babyer på 4 mdr. tilsættes en større mængde (MM/MME)mælk, så grøden bliver mere lind. Til babyer på 6 mdr. tilsættes en mindre mængde, så grøden er tykkere. Husk at berige med 1 tsk fedtstof inden servering.
Hej.
Kan man blende hirseflager og bruge det istedet? 😊
Og kan man putte pulver mme i grøden rent? Og hvor meget? 😊
Er vild med sinde opskrifter 😍 Det hjælper virkelig en førstegangs mor 😍