Citronkage

Grødkugler (+6 mdr.)

– REKLAME: Tallerkenen i dette indlæg er fra Mushie og er modtaget i gave fra webshoppen MyBabySteps.dk

Grødkuglerne her fedter mindre end at lade barnet sidde med en rigtig skål grød selv, og de kan føles langt mere trygt at servere som begynder-fingermad for det lille barn. De er bløde og vil blive til “almindelig grød” i munden på barnet, og barnet vil ikke få ret meget mad i munden af gangen.

Med grødkuglerne her kan barnet spise selv og føre grødkuglerne til munden eller – hvis motorikken ikke helt er til dét – blot udforske grøden med fingrene. Der vil man opleve, at barnet fører fingrene med grød på til munden og sutter det af fingrene. Det er min erfaring, at barnet derved vil  få fornemmelsen af at føre noget spiseligt til munden og med fingrene få føling med bl.a. sin brækrefleks og hvordan man bruger tungen til at føre maden rundt i munden og synke korrekt.

Du kan bruge alt slags afkølet grød til at lave dem af, men sørg for at grøden er relativt tyk. Jeg anbefaler at bruge en grød kogt på 1 dl havregryn og 2 dl væske.

For flere gode opskrifter til de mindste og hverdagsinspiration følg mig på Instagram (KLIK HER).

Opskrift på grødkugler (ca. 6 stk.)

Arbejdstid: 5 minutter (hvis du allerede har en rest færdig havregrød)

 

Ingredienser

Grød af 1 dl havregryn og 2 dl vand

Evt. lidt frugtsmoothie til topping

 

Sådan gør du:

Sørg for at havregrøden er køleskabskold og fast. Jeg gør gerne det at jeg gemmer en havregrødsrest fra familiens morgenmad og sætter i køleskabet, og så kan jeg nemt lave disse grødkugler i løbet af dagen eller dagen efter til min baby.

Med en ske formes grødklatter til runde kugler. Jeg laver dem på størrelse med min babys knyttede hånd.

Hvis man ønsker at toppe med en klat frugtsmoothie, kan man med fordel lige give grødkuglen et let tryk på toppen inden man trykker lidt smoothie ud på den.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronkage